Scandalul deşeurilor continuă la Bălţi. Proprietarul firmei care gestionează poligonul îl acuză pe Grigorişin de minciuni

Embed:

Scandalul deşeurilor continuă la Bălţi. În timp ce primarul interimar al oraşului Nicolae Grigorişin susţine că rampa unde trebuie să fie dus gunoiul este închisă, responsabilii de la compania care gestionează poligonul afirmă contrariul.

Dmitri Rusnac spune că firma sa nu se opune evacuării deşeurilor în zonă, asta deşi nu există niciun contract între municipalitate şi întreprindere. Într-un video postat pe Facebook se vede cum reprezentanții firmei private Salubrity Solution încearcă să ajungă la o înţelegere cu administrația Primăriei, însă fără rezultat.

"Faceți circ. Singuri ați decis, ați anulat contractul și acum faceți circ. Locuitorii din Bălți au de suferit, dar voi faceți reportaj despre faptul că noi suntem răi."

Rusnac mai spune că Grigorişin i-a indus în eroare pe consilierii muncipali atunci când le-a spus că în noul tarif pentru colectarea deşeurilor menajere, aprobat recent, a fost inclusă şi taxa pentru depozitare.

Potrivit lui, prin aceste declarații mincinoase, formațiunea "Partidul Nostru" și aliații săi încearcă să-și ascundă incompetența și învinuiește alte persoane pentru problema deșeurilor din Bălți.

Autoritățile locale au preluat serviciul de salubrizare a orașului la sfârșitul anului trecut de la o companie privată. Acest lucru a generat o criză a deșeurilor care a fost soluționată, doar după implicarea Guvernului.

Înainte de Revelion, 15 autospeciale şi zeci de muncitori şi carabinieri din Chişinău au fost trimişi la Bălţi pentru a curăţa oraşul de mizerie. Ulterior, însă, criza deşeurilor a revenit în oraş din cauza conflictelor locale. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu