Scandalul de spionaj din Elveţia se lasă cu demisii la vârful uneia dintre cele mai mari bănci

Directorul executiv al Credit Suisse, Tidjane Thiam, a demisionat, pe fondul presiunilor investitorilor în urma unui scandal de spionaj, cercetat de autorităţile de reglementare elveţiene, anunţă Reuters.

Banca din Zurich, a doua cea mai mare din Elveţia, a declarat vineri că Thiam va fi înlocuit de Thomas Gottstein, care este şeful diviziei elveţiene, potrivit Mediafax.

Tidjane Thiam, în vârstă de 57 de ani, se va retrage din funcţie la 14 februarie, după prezentarea rezultatelor anuale ale băncii.   

Scandalul spionajului a izbucnit în septembrie, când un fost director din cadrul băncii, Iqbal Khan, între timp plecat la banca rivală UBS, a avut o dispută cu un detectiv particular care îl urmărea prin Zurich.   

În decembrie, banca a recunoscut un al doilea caz de "filare", vizând un fost director de resurse umane şi aflat în atenţia organismului elveţian de supraveghere financiară FINMA, iar în weekend Sonttag Zeitungg a relatat că a fost spionată şi organizaţia ecologistă Greenpeace, scrie economica.net.

loading...

Lasă un comentariu