Scandalul de la Liceul Prometeu din Capitală continuă. Un fondator, acuzat de atac raider

Embed:

Scandalul de la Liceul Prometeu din Capitală pare să nu aibă sfârşit. Ceilalţi doi fondadori ai instituţiei private, care susţin că deţin pachetul majoritar de acţiuni îl acuză pe Aurelian Silvestru de atac raider.

După ce la începutul săptămânii, Aurelian Silvestru a organizat o întrunire cu părinţii unde a anunţat că a înfiinţat o nouă entitate, iar instituţia va continua să activeze în aceleaşi imobile, ultimii spun că acesta nu avea dreptul la astfel de acţiuni.

Între timp, scandalul a intrat şi în vizorul ministrului Educaţiei, care le-a stabilit o întâlnire celor trei, mâine, la minister.

În cadrul unei conferinţe organizată, astăzi, doi din cei trei fondatori ai Liceului "Prometeu-Prim" au precizat că nu poate exista o altă entitate care să funcţioneze în aceleaşi imobile, iar faptele directorul demis nu trebuie luate în serios. Mai mult, aceştia spun că nu au primit, legal, nici o cerere de demisie din partea profesorilor. Cert este că începând cu doi septembrie, liceul va activa, iar scandalul din administraţie nu va afecta procesul de studii, spun aceştia.

"Dumnealui nu ţine cont de absolut nici o lege, ceea ce face dumnealui se numeşte un atac raider. În acest moment, noi cu domnul Ştefan Cioclea avem interdicţia de a intra în clădirile de la Iorga, din partea domnului Silvestru, deşi legal deţinem 89 la sută din proprietate. Clădirile de pe Iorga sunt proprietate a trei entități, o entitate este primăria cu 800 de metri pătraţi, cu această entitate Liceul "Prometeu-Prim" are contract de arendă pe 25 de ani", a declarat Nicu Roman, fondatorul Liceului "Prometeu-Prim".

De asemenea, cei doi fondatori au precizat faptul că Aurelian Silvestru, cel care a stat la cârma liceului timp de 25 de ani, a fost demis din cauza unui management nepotrivit.

"În 2010-2013, ne-am pomenit cu o criză acută financiară în liceu. Salariile nu erau plătite la timp şi existau datorii la buget. În urma tratativelor, asociaţii au hotărât să reformeze liceul prin separarea către domnul Silvestru a şcolii primare, iar noi am preluat pachetul de control în liceu, cota dumnealui micşorându-se până la 11%", a declarat Ştefan Cioclea, fondatorul Liceului "Prometeu-Prim". 

Între timp, în conflictul iscat a intervenit şi ministrul Educației, Culturii și Cercetării. Cei trei fonatori sunt chemaţi mâine la o discuţie. Amintim că anterior, ministerul şi-a arătat susţinerea clară faţă de Aurelian Silvestu, pe care îl consideră director legal al instituţiei.

Amintim că, luni, 19 august, întregul colectiv de profesori din cadrul instituţiei Prometeu, în frunte cu directorul demis, Aurelian Silvestru, şi-au dat demisia. Silvestru afirma că a înfiinţat o altă entitate, însă, care va funcţiona pe acelaşi teritoriu cu aceiaşi profesori, care au fost reangajaţi.

loading...

Lasă un comentariu