Scandalul de la Liceul Gheorghe Asachi. Direcţia Municipală Educaţie a pornit o anchetă în cazul elevului agresat de profesoară

Embed:
Direcţia Municipală Educaţie a pornit o anchetă în cazul elevului de la Liceul Gheorghe Asachi, care ar fi fost agresat de o profesoară. În timp de mama copilului susţine că băiatul ei a fost umilit şi zgâriat în prezenţa altor elevi, dascălul neagă acuzaţiile.

"Angajatorul este directorul care va decide asupra eliberării sau pedepsei profesorului, dacă va fi găsită vinovată. Pe marginea dacă este vinovată sau nu profesorul, se va expune comisia de anchetă", a menţionat Elena Vorotneac, şefa secţiei Informare, DGETS.

Chiar dacă directorul liceului, Boris Volosatâi, a declarat ieri că profesoara a demisionat, acum acesta schimbă macazul. El susţine că dascălul va rămâne să profeseze. Boris Volosatâi spune că s-a făcut o anchetă internă şi s-a stabilit că acuzaţiile sunt incorecte.

"Profesoara a anunţat despre dorinţa de a lăsa clasa. Profesoarea va rămâne. Este părerea doar a unui singur părinte şi e absolut contradictorie cu părerea altor părinţi din această clasă. Nu avem motive, este rezultatul comisiei, care a făcut recomandări pentru toate părţile", a precizat directorul Liceului "Gheorghe Asachi".

Profesoara acuzată susține că nu l-a insultat și nu l-a agresat pe fiul jurnalistei.

"Tot ce s-a spus este fals. Eu declar deschis şi tare şi ferm că sunt nevinovată, inocentă practic în acest caz. Regret foarte mult şi neg cu vehemenţă tot ce a spus doamna. Niciodată nu am pronunţat niciun cuvânt, niciodată nu m-am apropiat de copilul dumneaei", a afirmat Viorica Daltă, dirigjintă.

Astăzi, jurnalista Marcela Dedin a declarat pe o reţea de socializare că băiatul ei nu a mers la şcoală pentru că acesta a fost sunat şi ameninţat cu răfuiala de către alţi colegi mai mari de şcoală.

Poliția s-a autosesizat în acest caz şi va deschide o anchetă.

"Urmează ca la Inspectoratul de Poliţie Centru să se prezinte părinţii elevului, împreună cu reprezentanţii instituţiei de învăţământ pentru stabilirea tuturor circumstanşelor acestui caz", a declarat Svetlana Scripnic, ofiţer de presă la Poliţia Capitalei.

Cazul a ajuns în atenţia presei, după ce jurnalista a scris pe o reţea de socializare că băiatul ei a fost insultat şi zgâriat pe faţă. Ea a declarat că îşi va muta copilul în altă şcoală.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu