Scandalul de la grădiniţa 177 din Capitală continuă: Părinţii nu sunt de acord cu rezultatele raportului

Scandalul de la grădiniţa 177 din Capitală continuă. După ce edilul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu, a demis-o pe directoare, un grup de părinţi a venit la Primărie, pentru că nu sunt de acord cu rezultatul anchetei făcute de Direcţia Educaţie. Pe de altă parte, Codreanu susţine că, în urma investigaţiei, a ieşit la iveală că educatorii erau violenţi cu copiii, iar directoarea ştia despre acest lucru şi nu lua măsuri.

Autorităţile au prezentat presei câteva înregistrări audio, în care educatorii strigă la copii.

Codreanu a declarat că ancheta făcută la grădiniţa 177 din sectorul Ciocana a scos la iveală mai multe nereguli. Printre acestea se numără taxe ilegale şi comportament agresiv din partea cadrelor didactice.

"În instituţia respectivă are loc agresiune fizică şi emoţională, şantaj, copiii erau speriaţi. Despre ce discutăm noi? Directoare nu numai că ştia, dar ea, după ce a fost informată, a reangajat educatoarele, care erau agresive. Să vorbeşti cu copilul: ..stai acolo unde stai....", a spus primarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Pe de altă, părinţii care au venit la Primărie spun că nu sunt de acord cu rezultatele anchetei.

"Copilul meu e mulţumit, e al doilea care merge la această grădiniţă, anume la aceşti educatori, anume în această grupă. Copilul este mulţumit, vine bucuros, fericit."

Aceştia recunosc că plătesc anumite taxe.

Echipa noastră a ajuns şi la grădiniţă, pentru a discuta cu educatoarele grupei de limbă rusă, de care s-au plâns mai mulţi părinţi. Deşi acestea au fost restabilite în funcţie de fost directoare, niciuna nu se afla la muncă.

"- Dimineaţă a fost una, acum nu este.
- Şi copiii cu cine stau?
- Cu ajutorul de educator.", a spus reprezentantul Direcţiei Educaţiei a Capitalei, Ana Vartic.

Am încercat să discutăm şi cu fost directoare a grădiniţei 177, Lucia Cazacu, însă aceasta nu ne-a răspuns la telefon.

"Echipa noastră, sâmbătă, a mers la grădiniţă. Doamna era acolo, dar s-a ascuns şi nu a ieşit să comunice, de accea, a fost întocmit un act, prin care comisia a constatat că ordinul a fost adus la cunoştinţă şi, respectiv, de astăzi este alt director", a spus şefa Direcţiei Educaţie a Capitalei, Rodica Guţu.

Noua conducere a grădiniţei urmează să decidă dacă cele două educatoare, acuzate de părinţi că ar fi violente, vor fi sau nu demise. Grădiniţa 177 de la Ciocana este frecventată de peste 300 de copii.
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu