SCANDALUL de abuz sexual. Conducerea federaţiei de gimnastică a SUA îşi va da demisia în bloc

Embed:

Conducerea federaţiei de gimnastică a Statelor Unite îşi va da demisia în bloc, la cererea Comitetului Olimpic al ţării. Decizia vine după condamnarea la 175 de ani de închisoare a fostului medic al echipei de gimnastică feminină, pentru pedofilie şi pentru abuzarea sexuală a sportivelor. 

Comitetul olimpic a ameninţat federaţia cu dezafilierea în cazul în care cei 18 directori nu renunţă la funcţii. Scandalul de proporţii s-a declanşat după arestarea medicului pedofil şi începerea procesului. Fostele victime au povestit printre lacrimi aşa-zisele proceduri medicale umilitoare la care erau supuse. Sportivele au acuzat conducerea federaţiei şi a universităţii Michigan, unde se desfăşurau cantonamentele, că nu au luat măsuri nici după apariţia suspiciunilor legate de comportamentul medicului pedofil, la începutul anilor 2000.

Larry Nassar a lucrat pentru Federaţia Americană de Gimnastică din 1996 până în 2014. El a fost acuzat de abuz sexual de peste 150 de foste şi actuale gimnaste, printre care şi 5 campioane mondiale şi olimpice. 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu