Scandalul cu uşa continuă! Ghimpu: Propun în genere să o scoatem

Embed:

Deputaţii din AIE s-au luat din nou la ceartă în Parlament. De această dată, mărul discordiei a fost uşa de intrare în clădirea Palatului Republicii, unde se desfăşoară şedinţele plenare. Mai precis, scânteile au fost provocate de proiectul propus spre examinare de către liberal-democraţi, referitor la regulamentul privind ordinea şi securitatea în Parlament.

După ce Marian Lupu a refuzat să accepte şi să propună spre votare proiectul cu pricina, în semn de protest, deputaţii PLDM au refuzat să voteze includerea pe ordinea de zi a unui alt proiect, înaintat de PL.

Potrivit deputatului PLDM Valeriu Streleţ, proiectul stabileşte nişte principii mai clare de acces în sala de şedinţe a persoanelor care deţin arme, dar se referă în special la stipularea pe care uşă intră preşedintele Parlamentului, deputaţii, miniştrii, vice-miniştrii etc.

Marian Lupu s-a opus însă examinării acestuia, motivând că nici nu l-a văzut în ochi, de altfel ca şi alţi aleşi ai poporului, iar rapoartele comisiilor nu au fost prezentate. "Vreţi să încălcăm legea? Deloc nu mă interesează că e proiect de lege sau de hotărâre, că se schimbă o virgulă sau mai mult, avem exigenţe la nivel legislativ", a punctat Lupu.

Şi Dumitru Diacov a avut un cuvânt de spus. "Domnule Streleţ, vă promit că votez cu amândouă mâinile, dar vă rog să nu insistaţi, pentru că nu a citit nimeni proiectul. Eu am văzut când a fost semnat, acum câteva minute", a menţionat acesta.

Nici Mihai Ghimpu nu i-a lăsat pe liberal-democraţi fără replică. "Şi eu am multe propuneri, schimbăm culoarea la scaune, la podea, culoarea roşie nu-mi place. Propun în genere să scoatem uşile de la intrare şi fiecare să intre cum vrea. Dacă tot avem atâta pază aici, de ce să ne temem", a declarat liderul PL.

Supăraţi, deputaţii fracţiunii PLDM nu au votat proiectul semnat de liberalul Valeriu Munteanu cu privire la statutul municipiului Chişinău.

"Îmi pare că e o chestie ridicolă de tot, de râsul curcilor. Ruşine ce se întâmplă în sala asta azi, e tot ce pot spune, RUŞINE", a concluzionat preşedintele Legislativului.

Amintim că la sfârşitul lunii iunie, deputaţii liberal-democraţi au protestat la intrarea în Palatul Republicii, unde au loc şedinţele Parlamentului. Ei au refuzat să intre pe uşa laterală a clădirii, cerând să fie deschisă intrarea centrală. Coincidenţă sau nu, dar uşa centrală a fost deschisă exact în momentul în care se apropia vicepreşedintele Parlamentului, Vladimir Plahotniuc.

 

 

 

 

 

 

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu