SCANDALUL CONTINUĂ: Preotul din Dereneu a ţinut Sfânta Liturghie în incinta bisericii, cu uşile închise

Embed:

Credincioşii din Dereneu au putut participa astăzi la două slujbe, oficiate concomitent. Preotul Alexandru Popa, trimis de Mitropolia Moldovei să-l înlocuiască pe vechiul paroh, care a trecut la Mitropolia Basarabiei, a ţinut Sfânta Liturghie în incinta bisericii, cu uşile închise.

În paralel, părintele Florin Marin a slujit într-o anexă din curtea lăcaşului. După slujbă, cele două grupuri de enoriaşi s-au luat la ceartă.

"Lasă că eu cu tine mă lămuresc. Nu ţi-i ruşine să stai aici la uşă şi să nu dai voie la oamenii din sat să intre."

O parte din săteni a acceptat să se înghesuie în anexa bisericii, în semn de solidaritate cu preotul Florin Marin. Alături de el au slujit şi şase preoţi de la Mitropolia Basarabiei, care au venit să-l susţină.

"Venim pentru că suntem credincioşi şi vrem mai departe să susţinem părintele nostru Marin Florin."

"Noi am venit să ne rugăm pentru părintele nostru. El multe aici a făcut, e bravo. "

"Nu este frumos ceea ce se întâmplă în postul mare, ar trebui din contra, să ne respectăm, iubim şi rugăm unii pentru alţii", a spus preotul Mitropoliei Basarabiei, Florin Marin.

"În primul rând susţinem Mitropolia şi susţinem adevărul, apoi şi pe părinte, pentru că vedem toate lucrurile care le-a făcut în acest sat", a spus preotul Mitropoliei Basarabiei, Gabriel Gîscă.

Noul preot de la Mitropolia Moldovei a decis să ţină slujba pentru enoriaşii săi cu uşa încuiată.

Părintele Florin Marin, care a fost dat afară din biserica în care a slujit 27 de ani, spune că va căuta dreptate în instanţă.

"Sperăm şi încă mai credem foarte mult în justiţie, că ne vor face dreptate", a spus preotul Mitropoliei Basarabiei, Florin Marin.

Reprezentanţii Ministerului Culturii spun că nu pot interveni, deoarece sfântul lăcaş aparţine comunităţii. Scandalul la biserica din satul Dereneu, raionul Călăraşi, a pornit după ce părintele Marin Florin a trecut de la Mitropolia Moldovei la cea a Basarabiei.

Autorităţile locale spun că vor organiza duminica viitoare o adunare a satului pentru a căuta o soluţie.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu