SCANDALUL CONTINUĂ. Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision, deşi a fost câştigătoarea selecţiei naţionale

Interpreta Maruv nu va reprezenta Ucraina la Eurovision, deşi a fost câştigătoarea selecţiei naţionale, pe fondul unei dispute legate de tensiunile dintre ţara sa şi Rusia, scrie agerpres.ro.

Televiziunea publică din Ucraina a renunţat la Maruv, deşi artista şi melodia sa "Cântecul Sirenei" fuseseră alese să reprezinte această ţară la concursul Eurovision de la Tel Aviv.

Cântăreaţa de 27 de ani, pe numele său real Anna Korsun, s-a confruntat cu o reacţie negativă, după ce mai mulţi politicieni ucraineni au declarat că artistei nu ar trebui să i se permită să participe în numele Ucrainei deoarece are programate turnee în Rusia.

Ministerul ucrainean al Culturii a intervenit la rândul său în dispută precizând că doar "patrioţii conştienţi de responsabilitatea lor" ar trebui să aibă voie să cânte pentru Ucraina la cunoscutul concurs muzical, în contextul în care "mii de eroi mor pentru integritatea teritorială" a acestei ţări.

Maruv a fost câştigătoarea selecţiei naţionale de sâmbătă pentru concursul care se va desfăşura în Israel în luna mai. Artista a declarat însă că televiziunea publică din Ucraina a încercat să-i impună obligaţii contractuale, cerându-i să nu meargă în turnee în Rusia, ceea ce, crede ea, ar fi transformat-o într-o propagandistă pentru guvern.

"Sunt un cetăţean al Ucrainei, plătesc impozite şi iubesc cu sinceritate Ucraina. Dar nu sunt pregătită să mă adresez cu sloganuri şi să transform participarea mea la concurs într-o activitate de promovare a politicienilor noştri ", a scris ea pe Facebook. "Sunt o muziciană, nu o marionetă pe scena politică".

Vedeta, a cărei melodie a fost vizionată de 6,8 milioane de ori pe YouTube, a adăugat: "Mulţumesc sincer tuturor celor care au crezut în mine şi m-au votat".
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu