Scandalul Bisericii continuă! Episcopul Marchel va face astăzi noi dezvăluiri

Embed:

Neînţelegerile din sânul Bisericii Ortodoxe din Moldova continuă. Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, anunţă că va organiza, astăzi, o conferinţă de presă, în cadrul căreia va prezenta noi dezvăluiri. Săptămâna trecută, mitropolitul Vladimir a declarat că scandalul ar putea ajunge în atenţia Patriarhiei Ruse.

Mitropolitul Vladimir spune că, dacă episcopul Marchel nu se va conforma deciziei Sinodului de la Chişinău şi va continua manifestaţiile stradale împotriva Legii privind asigurarea egalităţii, cazul va fi discutat în cadrul Sinodului Patriarhiei Ruse.

"În caz că nu se va supune o să fim nevoiţi să ne adresăm sinodului patriarhal. 05.30 -Şi poate fi şi demis? -Păi nu pot să anticipez eu ce decizie va primi patriarhul. Dar nu merge spre aceasta, merge spre împăcare, merge spre înţelegere", a menţionat mitropolitul Moldovei ÎPS Vladimir.

Săptămâna trecută, adunarea Eparhiei de Centru a Mitropoliei Moldovei a semnat un document ce prevede revizuirea listei organizaţiilor creştine. La aceeaşi întrunire s-a luat decizia de a solicita Sinodului să îndemne preoţii să nu participe la manifestaţii şi proteste stradale. Episcopul de Bălţi şi Făleşti, Marchel, a anunţat că nu se va supune hotărârilor luate de Eparhia de Centru, pentru că nu face parte din ea.

"Nu voi renunţa niciodată la Drumul Crucii sau la alte manifestări de stradă unde ne putem spune doleanţele, păsul şi durerea noastră", a spus episcop de Bălţi şi Făleşti Marchel.

Potrivit procedurii, deciziile luate de către Eparhia de Centru trebuie să fie aprobate de Sinodul Bisericii Ortodoxe din Moldova, care este format din cele patru episcopii.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu