Scandalul Apple. Ce se întâmplă cu telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus

”Am contestat un ordin administrativ al unui tribunal regional specializat în brevete din Beijing, luna trecută, şi în consecinţă ordinul a fost suspendat până la judecarea cazului”, se arată într-un comunicat al Apple, scrie realitatea.net

Ordinul, din data de 19 mai, care interzice comercializarea anumitor modele iPhone în Beijing, a fost publicat pe pagina de Internet a guvernului chinez.

Telefoanele iPhone 6 şi iPhone 6 Plus încalcă drepturile intelectuale deţinute de compania Shenzhen Baili, din cauza similarităţilor cu telefonul 100C, se arată în decizia Biroului pentru Proprietate Intelectuală din Beijing.

Piaţa Chineză are o importanţă majoră pentru Apple, fiind pe locul al doilea după cea din Statele Unite.

În ultimele luni, compania americană a atras o atenţie tot mai mare din partea autorităţilor de reglementare, care i-au blocat serviciile în domeniul cărţilor şi filmelor online.

Apple a beneficiat de un tratament favorabil în China, dar decizia autortăţii de reglementare din Beijing referitoare la interzicea iPhone 6 şi iPhone 6 Plus reaminteşte că grupul nu este imun la supravegherea la care sunt supuse alte companiiamericane din sectorul tehnologiei, a arătat Colin Gillis, analist la BGC Partners.

Luna trecută, Apple a anunţat că va investi 1 miliard de dolari în compania chineză Didi Chuxing, care oferă servicii online de împărţire a transportului.loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu