SCANDALOS! Un judecător justifică un soţ abuziv: "În Biblie citim că femeile care înșeală ar trebui să fie lapidate"

Un judecător a stârnit controverse în Portugalia după ce a sugerat că o femeie abuzată de soț merita să fie pedepsită pentru că a comis adulter, relatează Euronews, potrivit Digi24.ro.

În 2015, femeia a fost atrasă într-o situație asemănătoare cu cea a unui ostatic, după ce fostul iubit a chemat-o sub pretextul că vrea să se împace. Când și-a dat seama, ea l-a sunat pe soț ca să scape. Însă, cei doi bărbați au început să o bată împreună. Ambii bărbații au primit pedepse cu suspendare.

Un judecător a motivat decizia prin faptul că "un adulter comis de o femeie este un atac foarte serios la demnitatea unui bărbat. Există societăți unde femeile adultere sunt bătute cu pietre până la moarte. În Biblie citim că femeile care înșeală ar trebui să fie lapidate."

Judecătorul a fost asupru criticat pentru argumentul său patriarhal și atitudinea sexistă.

Președintele unei asociații care vine în sprijinul persoanelor abuzate a declarat pentru Euronews că "nu este vorba despre un cetățean oarecare care spune asta la o discuție la o cafea, vorbim despre exercitarea unei puteri judecătorești".

Alte organizații au cerut ca el să fie exclus din rândul judecătorilor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu