SCANDALOS! Sportivii moldoveni de la Soci poartă fulare cu un drapel al cărui culori sunt inversate

Embed:

După ce presa a descris cu lux de amănunte gafele organizatorilor olimpiadei de la Soci, a venit şi rândul delegaţiei Moldovei să ajungă în atenţia jurnaliştilor. Sportivii care ne reprezintă ţara la Soci poartă echipament pe care simbolurile ţării sunt redate greşit.

Sportivii noştri poartă fulare cu un drapel al cărui culori sunt inversate. Astfel, benzile verticale nu sunt în ordinea corectă, adică albastru, galben şi roşu, ci exact invers.

Mai mult, acvila de pe stemă îşi îndreaptă privirea spre culoarea roşie a tricolorului, nu spre cea albastră, cum ar trebui să fie. Contactaţi de Publika TV, reprezentanţii Comitetului Naţional Olimpic au refuzat să discute despre acest subiect. Costul unui set de echipament pentru lotul olimpic se ridică până la o mie de euro şi a fost confecţionat de o companie olandeză.

Startul celei de-a 22 ediţii a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci a fost dat pe 7 februarie. Ceremonia de deschidere a debutat cu un spectatcol grandios. În cadrul show-ului au fost prezentate varietatea geografică şi evenimentele memorabile din istoria Rusiei. Una dintre secvenţe a redat balul descris în romanul "Război şi Pace", de Lev Tolstoi, pe muzica lui Eugen Doga.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu