Scandal răsunător în Finlanda. O companie a unor ruși, acuzată de SPĂLARE DE BANI

Embed:

Scandal răsunător în Finlanda. O companie din această ţară, care a aparţinut unor cetăţeni ruşi, este acuzată de autoritățile de la Helsinki că ar fi implicată într-o schemă de spălare de bani în proporții deosebit de mari. Totodată, firma ar fi angajat la muncă oameni aflați ilegal pe teritoriul finlandez.

La sfârșitul săptămânii trecute, peste 100 de polițiști au descins în oficiile acesteia din arhipelagul Turku și regiunea Varsinai-Suomi. Șapte oameni au fost interogați, iar doi dintre ei au fost reținuți.

Autoritățile finlandeze nu au divulgat numele companiei, însă presa scrie că ar fi vorba despre Airiston Helmi, condusă în trecut de oameni de afaceri din Rusia și care are în prezent mulți clienți ruși. Mai mult, firma ceruse autorităților permisiunea de a construi o platformă de aterizare pentru rușii care vin cu elicopterele.

Surse din cadrul Ministerului finlandez al Apărării spun că urmăresc activitatea firmei de ani buni, după ce aceasta a achiziționat terenuri și imobile pe mai multe insule din arhipelagul Turku și a cumpărat tehnică militară navală uzată.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu