SCANDAL: O treime dintre minorii din „Jungla de la Calais”, dispăruți după desființare taberei

Circa o treime dintre minorii de care se ocupa organizația caritabilă „Refugee Youth Service” sunt dați dispăruți de la desființarea, în octombrie, a taberei de refugiați „Jungla din Calais” din nordul Franței, scrie digi24.ro.

Organizația neguvernamentală a afirmat că nu mai poate da de urma a circa o treime din cei 179 de minori pe care îi depistase după ce buldozerele au intrat în tabăra „Jungla din Calais”, unde trăiau până la 10.000 de persoane refugiate din cauza războiului sau a sărăciei din Orientul Mijlociu și Africa.

Soarta copiilor care stăteau în tabăra sordidă, unde migranții veneau în speranța de a trece în Marea Britanie, a reprezentat o problemă politică pentru guvernul britanic.

Lideri religioși, grupuri pentru apărarea drepturilor refugiaților și partide din opoziție au acuzat Londra de tergiversare în ce privește soluționarea problemei migranților minori neînsoțiți.

Potrivit organizației „Refugee Youth Service”, care a activat în tabăra din Calais din noiembrie 2015, lipsa de informații și confuzia generală în legătură cu ceea ce se va întâmpla cu migranții minori, i-a determinat pe mulți dintre ei să dispară.

„Ei sunt dintre cei mai vulnerabili copii din lume, au fost abandonați de mai multe ori”, a declarat cofondatorul organizației Ben Teuten într-un comunicat, adăugând: „Când ei dispar suntem extrem de preocupați, deoarece ar putea fi racolați de către traficanții de persoane și este puțin probabil să ceară sprijin din partea statului după cum au fost tratați până în prezent”.

La începutul acestei luni, autoritățile franceze au început să mute din „Jungla din Calais” circa 1.500 de migranți minori neînsoțiți către centre de primire din întreaga țară.

„Refugee Youth Service” a făcut apel la guvernele francez și britanic să ofere informații mai clare migranților minori și le-a cerut autorităților să raporteze cazurile de copii care dispar de la centrele de primire.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu