Scandal la Truşeni. Locuitorii comunei vor mai multe autobuze şi microbuze care circulă spre Capitală

Embed:

Scandal în comuna Truşeni, municipiul Chişinău. Localnicii vor mai multe autobuze şi microbuze care circulă spre Capitală. De asemenea, oamenii se plâng că şoferii de microbuz de pe linia 135, cu staţia terminus în Truşeni, nu respectă graficul de lucru, iar în orele de vârf aceştia încarcă maşinile până la refuz.

Disperaţi, oamenii s-au adresat la primăria municipiului Chişinău, cerând autorităţilor locale să suplinească numărul de microbuze şi autobuze.

Locuitorii din comuna Truşeni spun că în orele de vârf, microbuzele de pe ruta 135 sunt pline până la refuz.

"Nu e nici un grafic. Merg haotic, cum doresc, fac ce vor. Ei spun că e transportul lor, şi din cauza asta ei merg".

"Da şoferii nu văd, ei din contra îs agresivi şi ne ceartă pe noi şi ne spun să ne ducem în capăt. Unde, să deschidem rutiera şi să ieşim? Şi iară din nou să intrăm?"

Ajunşi la culmea disperării, oamenii au venit la primăria Capitalei cu o petiţie prin care au cerut autorităţilor locale să ia măsurile necesare în acest sens.

"Transportul public să circule regulat, la un interval mic, şi în aşa fel, încât nici o viaţă de om să nu fie pusă în pericol. Cei prezenţi aici au semnat".

Problema transportului public a fost discutată în cadrul şedinţei consiliului municipal. Primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu, a cerut organelor de resort să ia atitudine pe seama acestui caz.

"Eu vă rog foarte mult, aşezaţi-vă cu întreprinderea transport, şi făceţi-mi o prezentare clară a rutelor. Şi încercaţi să găsiţi o soluţie pentru problema pe care eu o sesisez", a spus  primarul interimar al oraşului Chişinău, Silvia Radu.

Imediat după Şedinţa Consiliului Municipal, viceprimarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu a ieşit la discuţie cu oamenii. Acesta le-a dat asigurări că problema va fi soluţionată prin suplinirea numărului de autobuze.

"Noi o să-i obligăm ca să respecte graficul şi să vină câte trei autobuze. Şi o să suplimentăm cu încă un autobuz dimineaţa şi seara", a spus viceprimarul interimar al Capitalei, Ruslan Codreanu.

Primarul Comunei Truşeni, Ion Apostol, nu a refuzat să discute cu presa. Am cerut explicaţii şi de la şoferii de microbuze de pe ruta 135.

Administratorii rutei de microbuz 135 spun ca au in parcare 26 de masini. Potrivit soferilor, in fiecare zi, in orele de varf, pe traseu ies 23 de maxi-taxiuri care circula la intervale de 5 minute. Chiar si asa, conducătorii auto se plang ca nu fac fata fluxului mare de pasageri.

"Lucram 10 maşini, era problemă cu noi, eram 20 de maşini, era problemă cu noi, eram 50 de maşini, erau trei autobuze, tot probleme cu noi".

Şoferii s-au arătat supăraţi pe locuitorii comunei, întrucât, spun ei, sunt umiliţi şi înjuraţi zilnic de către pasageri.

"Baba m-o blăstămat, că o zis că să dea dumnezeu de vor scoate. Şi a doua zi, chică cu două jumătăţi de sac de tărâţă şi macuh, opreşte te rog la poarta şeia, că eu am greutate. Apo eu şi, trebuie să mă opresc la toate porţile".

"Omul dacă îl iei la batjocorit. Omul îl iei, da el te face cum vrea, tot nu-i corect".

Itinerarul microbuzului 135 măsoară în jur de 25 de kilometri iar costul unui bilet de călătorie este de 4 lei. În afară de maxi-taxiuri, în orele de vârf pe ruta respectivă circulă 2 autobuze. În comuna Truşeni locuiesc în jur de 9 mii de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu