Scandal la sediul organizaţiei teritoriale a PSRM din Sîngerei. Portretul care a stârnit un val de indignări în ziua de 9 mai

Au sărbătorit 9 mai și i-au pomenit pe eroii căzuți în război, doar că pe masa de pomenire s-a regăsit şi portretul dictatorului sovietic Iosif Stalin. S-a întâmplat chiar în sediul organizaţiei teritoriale a PSRM din Sîngerei, unde socialiştii au marcat Ziua Victoriei. După acest incident, mai mulți locuitori și reprezentanți ai administrației raionului au semnat o declarație publică, prin care condamnă gestul socialiştilor.

"Considerăm că a fost o crimă în anii, când a fost conducerea lui Stalin, când au fost schilodite, bătut joc de mii de oameni, de conaționalii noștri. Suntem în secolul XXI și un partid, care este la conducere astăzi atât de odios și atât de important îl slăvește pe acest călău", a afirmat președintele raionului Sîngerei, Grigore Corcodel.

Președintele organizației teritoriale a PSRM din Sîngerei, Vasile Luca, a declarat pentru postul nostru de televiziune că nu vede nimic grav în această situație.

- Cineva din colegii a pus fotografia asta, poza. Oricum el are ceva legat de al doilea Război Mondial. Despre corectitudinea spune fiecare din măsură în care el se gândește.
- Dar nu credeți că unii oameni au fost jigniți?
- Eu am răspuns destul de clar la întrebare, nu cred că noi să intrăm acum în tema politică.
- Nu regretați că ați făcut acest lucru, adică organizația?
- Eu vă doresc o zi bună, a spus președintele organizației teritoriale a PSRM din Sîngerei, Vasile Luca.

Iosif Stalin a rămas în istorie ca unul dintre liderii coaliţiei învingătoare în cel de-al Doilea Război Mondial, dar şi cel care a dispus arestarea a zeci de milioane de oameni. Lui i se atribuie şi milioanele de victime ale Gulagului, dar şi două valuri de deportări din Basarabia şi Bucovina de Nord. Zeci de mii de moldoveni au fost duşi între 1941 şi 1951 în Siberia şi nordul Kazahstanului.

Lasă un comentariu