SCANDAL la ședința Consiliului Municipal Bălți. Proiecte controversate, plătite din banii statului

Embed:

Discuții în contradictoriu la ședința Consiliului Municipal Bălți. Aleșii locali au votat în lectură finală bugetul pentru 2019, dar nu înainte să-i ceară explicații edilului orașului pe marginea unor proiecte plătite din banii statului.

Unii consilieri s-au arătat nemulțumiți de faptul că mijloacele publice sunt cheltuite irațional.

Un subiect care a stârnit discuții aprinse între consilieri a fost cel referitor la cumpărarea unui nou sediu pentru Muzeul de Istorie și Etnografie din oraş.

"Noi procurăm edificiul fără să dispunem de o informație de analiză, costurile, prețurile de întreținere a clădirii. Poate nu costă cinci milioane, poate costă patru sau șase? Unde e informația despre cum va fi întreținută această clădire pe viitor? Întrucât este o clădire istorică, toate lucrările trebuie coordonate", a spus Dmitri Pasat, consilier municipal.

Controverse au trezit și proiectele ce țin de construcția unei băi publice și a unui azil pentru maidanezi. Unii aleşi consideră că este o risipă de bani.

"Noi vedem că banii se cheltuie irațional și ineficient. Peste opt milioane de lei sunt planificați pentru reconstrucția băii publice şi consider că e o sumă exagerată. Propun să nu facem baie publică, ci să construim grădinițe și școli", a spus Vitalii Povonschii, consilier municipal.

În replică, edilul de Bălţi, Nicolai Grigorișin, a spus că primăria a încheiat deja contractele cu antreprenorii.

"Dacă ne vom dezice de aceste proiecte și nu vom construi baia sau azilul pentru câini, vom fi nevoiți să achităm penalizări", a spus Nicolai Grigorişin, primarul municipiului Bălți.

"Nu pot spune exact suma, dar potrivit legislației, poate cere de la noi inclusiv o taxă pentru venitul ratat", a spus Vitali Balan, şeful secţiei juridice Primăria Bălţi.

În cele din urmă, documentul a fost acceptat cu o majoritate de voturi. Acesta prevede venituri de circa 541,6 de milioane de lei şi cheltuieli de aproape 541,2 milioane.

Deficitul în sumă de jumătate de un milion de lei, urmează să fie acoperit din vânzarea unor bunuri aflate în proprietatea primăriei din Bălţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu