SCANDAL la şedinţa CMC! Chirtoacă: Reconstrucţia unor străzi ar putea fi anulată din cauza prostiei unor consilieri

Embed:

Scandalul în jurul reconstrucţiei bulevardelor Ştefan cel Mare şi Constantin Negruzzi, dar şi a străzii Vasile Alecsandri din Chişinău ar putea afecta relaţiile cu instituţiile bancare europene. Este reacţia primarului Capitalei, Dorin Chirtoacă, la solicitarea consilierilor municipali de a investiga contractele semnate cu BERD, BEI şi Comisia Europeană.

Consilierii municipali îl acuză pe edilul Capitalei că ar fi ar fi aprobat ilegal contractele de reconstrucţie a celor trei străzi şi au cerut să le fie prezentate documentele semnate între Primărie şi partenerii europeni.

''Contractarea de realizare acelor trei străzi a fost realizată cu încălcări ale Codului Civil. Noi cerem doar accesul la  informaţia primară astfel încât să ne facem o opinie obiectivă despre ce s-a întâmplat la etapa de organizare a licitaţiei", a spus fostul consilier al primarului Capitalei Veaceslav Bulat.

"Toată documentaţia va fi prezentată atât la SIS, cât şi la Procuratura Generală, deoarece este un delict de corupţie majoră. Este o hoţie şi trebuie să numim lucrurile pe nume", a spus consilierul comunist Victor Gurău.

"CMC care a luat credit şi e garantul acestui credit nu poate avea acces la informaţia primară. Ofertele nu sunt confidenţiale", a precizat consilierul municipal Ghenadie Ivascenco.

Primarul Capitalei respinge acuzațile și spune că acest conflict ar putea duce la anularea proiectului.

"Orice implicare a Consiliului în mod abuziv prin luarea unei decizii cu privire la acest proiect are drept risc, anularea întregului proiect şi trecerea pe lista neagră a municipiului Chişinău din motivul prostiei unora, nu că ar fi ceva ilegal", a declarat edilul Dorin Chirtoacă.

Proiectul privind reconstrucţia bulevardelor Ştefan cel Mare şi Sfânt, Constantin Negruzii şi a străzii Vasile Alecsandri este finanţat de BERD, BEI şi Comisia Europeană. Valoarea lucrărilor este de 22 de milioane de euro.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu