Scandal la o piaţă din Sângerei. Oponenţii interpretează diferit legea

Embed:

Scandal în satul Dumbrăviţa, raionul Sângerei. Zeci de comercianţi care îşi vindeau produsele pe marginea drumului s-au luat la harţă cu inspectorii. Aceştia s-au arătat nemulţumiţi de faptul că au fost amendaţi, deşi aveau autorizaţie de la Primărie, spun ei.

Oamenii spun că deşi nu le-a fost pus la dispoziţie un loc amenajat, angajaţii Primăriei le cer bani.

Potrivit specialiştilor Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Sângerei, controalele au arătat că produsele nu erau certificate şi erau vândute în condiţii insalubre.

"Riscurile sunt mari, de aceea putem să ne aşteptăm şi la toxicoinfecţii alimentare", a explicat Valeriu Goplban, şef adjunct la Direcţia pentru Siguranţa Alimentelor din Sângerei.

Cumpărătorii sunt conştienţi că îşi riscă sănătatea, dar spun că nu au de ales.

La rândul său, primarul satului Dumbrăviţa Iurie Porcescu spune că doar comercianţilor de porci şi vite li s-au eliberat permise de vânzare:  "Se încasează plata pentru animale, pentru piaţa de animale. Cu cei care vând şi produse alimentare, carne, ouă ne vom clarifica, eu nu sunt la curent."

Autorităţile locale spun că au nevoie de 250 de mii de lei pentru amenajarea unei pieţe. În urma verificărilor, doi oameni au fost amendaţi cu până la 4.000 de lei.

 
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu