SCANDAL la o piaţă din Bălţi! Ce i-a nemulţumit pe vânzători şi comercianţi

Embed:

Comercianții care activează într-o piață agricolă din Bălți, deschisă recent după renovare, sunt nemulțumiți de felul în care au fost executate lucrările. Vânzătorii spun că nu le este comod să-și expună produsele și nici să-i deservească pe clienți.  

Ei sunt supărați că acum trebuie să plătească mai mult pentru a-și întinde marfa pe tarabe:

"Ne punem marfa pe aceste rafturi, dar nu avem o tarabă normală pentru a ne deservi cumpărătorii. Ar trebui să zburăm deasupra lor ca să ne facem treaba. Nici nu știu cum să stau la acestă nouă tarabă. Stăm cu spatele la clienți".

Vânzătorii spun că noile tarabe instalate de administrație sunt incomode. Mai mult, ele au fost montate în așa fel încât pe locul unde anterior activau doi comercianți, acum sunt nevoiți să se înghesuie patru:

"Pe unde să treacă o bătrână în cărucior? Nici noi vânzătorii nu avem unde ne așeza aici. Aceste rafturi sunt mai degrabă pentru jucării, dar nu pentru produsele alimentare".

"Așa este în Europa! Așa ne-au răspuns".

"Până acum, noi stăteam câte două persoane la o tarabă, acum pe același loc noi stăm patru persoane".

"Ne-au scumpit tarifele. Ne-au dat o bucată de masă și ne pun să plătim mai mult de 300 de lei pentru o bucată de tarabă. Înainte am achitat 12 lei pentru un metru și jumătate, acum ne-au dat jumătate de metru și plătim 360 de lei".

Nemulțumiți s-au aratat și cumpărătorii:

"Aceste tarabe nu sunt comode. Nici comercianții nu le pot utiliza, nici noi. Am venit să cumpăr ceva, dar nu am unde să-mi pun pachetele. Nu s-au gândit la noi".

"Tarabele trebuie făcute astfel încât să vedem marfa. Nu știi unde să mergi ca să găsești ce-ți trebuie".

Administrația pieții recunoaște că nu s-a consultat cu oamenii atunci când a luat decizia de a instala noile tarabe.

"Planificăm să montăm un perete pentru a îngrădi piața de carosabil, ca să nu avem vânt și praf, dar mesele vor rămâne acestea. Noi am considerat că așa va fi mai bine", a spus administratorul, Bogdan Bondariuc.

Piața agricolă din cartierul opt al orașului Bălți s-a deschis după renovare în data de 30 decembrie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu