Scandal la o grădiniță din Bălți. Părinţii, revoltaţi că sunt nevoiţi să plătească lunar taxe ilegale

Embed:
Scandal la Grădiniţa "Lăstărel" din oraşul Bălţi. Mai mulţi părinţi sunt revoltaţi că sunt nevoiţi să plătească lunar taxe ilegale pentru lucrări de reparaţie, pentru îngrijirea curţii şi chiar pentru imprimanta din cabinetul directoarei. Totodată, aceştia susţin că pereţii instituţiei şi subsolul se surpă, iar copii mânâncă în loc de carne şi lactate, sfeclă roşie. Pe lângă tariful de 40 de lei pentru fondul grădiniţei, alte câteva sute de lei sunt achitate pentru diferite sărbători şi ceremonii, bani care nu mai ajung la destinaţie.

"Copilul meu patru săptămâni a stat acasă de la produsele de la grădiniţă, la mine copilul a fost sănătos. Mie dermatologul mi-a spus că asta nu se tratează aşa cum credem. Şase ani trebuie să-l ţin la dietă", a spus mama, Diana Stavciuc. 

O altă mamă se plânge pe indiferenţa personalului.

"Băieţelul meu a fugit de la grădiniţă, absolut nimeni nu a ştiut, nici o, indiferenţă. După copilul meu a fugit şi al vecinei", a menționat mama, Doina Crug. 

Echipa noastră de filmare a mers la grădiniţă, însă toate uşile erau închise. Contactată telefonic, directoarea instituţiei, Maria Maţepa, nu a răspuns la apel.

De la o educătoare, care în prezent ar asigura interimatul funcţiei de director, am aflat că şefa instituţiei este în concediu şi nu se ştie când revine. Totodată, educătoarea ne-a interzis să filmăm cum arată grădiniţa în interior.

"Vă rog toate întrebările acestea doamnei directoare după revenirea ei. Asta e tot ce pot să vă spun. Şi vă rog să părăsiţi teritoriul. - Dar avem dreptul să fim aici. - Eu nu mai pot să mă reţin", a spus educătoarea, Viorica Gherman.

Şi la primăria din oraşul Bălţi, în plină zi, toate uşile erau închise. Nici primarul, nici adjuncții lui nu erau la locurile de muncă, iar responsabilii pentru alimentaţia în grădiniţe ne-au spus că nu cunosc despre faptul că s-ar percepe taxe ilegale la grădiniţa "Lăstărel" şi ne-au spus că cele mai multe cheltuieli sunt suportate de stat.

În oraşul Bălţi sunt 15 instituţii preşcolare, însă părinţii de la grădiniţa "Lăstărel" nu-şi pot transfera copiii la o altă instituţie, deoarece locuri libere nu mai sunt. Ei nu se dau bătuţi şi vor scrie o plângere prim-ministrului şi în adresa Ministerului Educaţiei.

Lasă un comentariu