Scandal la Jocurile Olimpice! Sud-coreenii strâng semnături pentru anularea rezultatelor unei probe

Embed:

Un nou scandal la Jocurile Olimpice de la Soci! În Coreea de Sud a început o campanie de adunare a semnăturilor pentru anularea rezultatelor probei de patinaj artistic feminin. Sud-coreenii cred că Adelina Sotnicova a fost favorizată de arbitri şi a câştigat aurul în dauna campioanei de la Vancouver, Yuna Kim.

Mai mult de 1,5 milioane de oameni au semnat deja petiţia prin care cer revizuirea punctajului acordat în finala probei de patinaj artistic feminin. Sud-coreenii sunt de părere că Yuna Kim a meritat medalia de aur, dar a fost furată de arbitri.

"Când am aflat că preşedintele Putin va fi prezent în tribune la acest concurs, am început să-mi fac griji. Din păcate, temerile noastre s-au adeverit", a declarat o coreană.

Kim, care a cucerit titlul olimpic în 2010, la Vancouver, a fost prima după programul scurt, iar la programul liber nu a făcut nicio greşeală.

Totuşi, medalia de aur i-a revenit Adelinei Sotnicova, care a acumulat în total 224 de puncte, cu cinci mai multe decât Yuna Kim.

Reprezentanţii echipei ruse au declarat că verdictul juriului a fost corect.

"În prezent, punctajul în patinajul artistic depinde şi de prezentarea programului, şi de tempou, şi de sărituri. Noi nu am fost mai slabi la nici un punct din acestea. Astfel, trebuie să ne mândrim cu fetele noastre, care nu cedează în faţa elitei acestui sport", a spus antrenoarea lotului Rusiei Elena Buianova.

Adelina Sotnicova, în vârstă de 17 ani, a intrat în istorie ca prima sportivă din Rusia care a câştigat titlul olimpic la proba patinaj artistic feminin.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu