SCANDAL LA FLOREŞTI. Mitropolia Moldovei a mai pierdut o parohie

Embed:

Mitropolia Moldovei a mai pierdut o parohie în favoarea Mitropoliei Basarabiei. Protoiereul de Floreşti, Ilie Munteanu, a anunțat enoriașii, în timpul liturghiei de duminică, despre faptul că a luat decizia să treacă în subordinea canonică a Patriarhiei Române.

Cazul a ieșit la iveală săptămâna trecută, după ce Mitropolia Moldovei a emis un decret prin care i-a interzis protoiereului Ilie Munteanu să oficieze slujbe. Motivul invocat ar fi comportamentul inadecvat. De cealaltă parte, preotul susține că este victima unui conflict de interese și și-a îndemnat enoriașii să-l susțină în acest demers. Credincioșii din localitate spun că au toată încrederea în preotul lor și că îi vor fi alături până la capăt.

"- Contează pentru voi atât de mult asta?
- Nu, nu aş spune.
- De ce?
- Cunosc că e un preot bun şi nu contează.
- O să mergeţi până la capăt?
- Da."

"O să mergem mai departe. Aici e credinţă, cum e la Mitropolia Basarabiei, aşa şi aici e credinţă. Tot se citeşte, cum acolo, aşa şi aici. Văd că lumea îl stimează şi el pe lume, niciun scandal n-am văzut."

"Îi credinţa în Hristos şi la România, şi la noi şi credinţa aceasta o să continuie mai departe în biserica noastră cu aceleaşi tradiţii care au fost, sunt şi o să fie mai departe. Pentru noi nu contează lucru acesta."

"Principalul să slujească ca lumea, dar nu depinde ce mitropolie. Să fie credinţă adevărată."

"- Rugăciunea e tot aceea, ori aceasta, ori aceea. Pe pământul nostru moldovenesc, adică basarabesc, trebuie să fie ceea ce e al nostru, dar nu să vină de undeva ceva."

Părintele Ilie Munteanu a refuzat să vorbească la cameră. Nici reprezentanții Mitropoliei Moldovei nu au dorit să comenteze cazul. Anterior, responsabilii din cadrul Mitropoliei Basarabiei au menționat că preotul le-a solicitat acordul să treacă în subordinea lor canonică și că cererea lui a fost acceptată.

 

loading...

Lasă un comentariu