Scandal la FIFA: Sepp Blatter anchetat de propria organizaţie

Embed:

Scandalul de corupţie de la FIFA ia amploare! Şi-l prinde şi pe preşedintele Sepp Blatter în horă. Comisia de etică a forului mondial a decis să deschidă o procedură disciplinară inclusiv împotriva preşedintelui.

Comisia de Etică a Federaţiei Internaţionale de Fotbal a început procedurile etice împotriva preşedintelui organizaţiei, Sepp Blatter, ca urmare a acuzaţiilor aduse de contra-candidatul său la postul de preşedinţie, Mohamed bin Hammam, oficial acuzat la rândul său că ar fi oferit mită unor membri ai Uniunii Fotbalistice din Caraibe în schimbul unor voturi.

Noul scandal din sânul FIFA a început la mijlocul acestei săptămâni, când forul mondial a deschis procedurile necesare împotriva a patru oficiali ai săi, printre care şi candidatul la preşedinţie Mohamed bin-Hammam, după ce un membru al Comitetului Executiv a sesizat Comisia de Etică. Potrivit raportului înaintat de oficial, bin-Hammam şi vicepreşedintele FIFA, Jack Warner, ar fi oferit mită în valoare de 40 de mii de dolari membrilor Uniunii Fotbalistice din Caraibe, în schimbul voturilor pentru alegerile prezidenţiale ale FIFA din 1 iunie.

Bin Hammam susţine însă că Sepp Blatter a fost înştiinţat cu privire la acele plăţi, dar nu a întreprins nimic, astfel că a trimis o scrisoare oficială către secretarul general al FIFA, Jerome Valcke, cerând să fie începută o anchetă şi împotriva lui Blatter. Comisia de Etică a început procedurile necesare şi în cazul lui Blatter. Astfel, înainte cu doar câteva zile de alegerile prezidenţiale ale FIFA, ambii candidaţi ce vor să conducă fotbalul internaţional în următorii 4 ani sunt acuzaţi de corupţie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu