SCANDAL LA DEMOLAREA cinematografului Gaudeamus. Intervenția agresivă al lui Andrei Năstase

Embed:

Intervenţie agresivă a proaspătului primar ales al Capitalei, Andrei Năstase. Pentru a stopa lucrările de demolare a cinematografului Gaudeamus, liderul Platformei Demnitate şi Adevăr împreună cu susţinătorii săi, au intrat abuziv pe teritoriul şantierului şi au rănit un muncitor.

Pentru a calma spiritele, a fost nevoie de intervenţia unui echipaj de poliţie. Scandalul s-a încheiat doar după ce viceprimarul Nistor Grozavu, a semnat o dispoziţie de sistare temporară a lucrărilor de demolare cinematografului.  

Acest bărbat spune că Andrei Năstase împreună cu susţinătorii care au intrat abuziv pe şantierul de construcţii i-au provocat leziuni la o mână.

"El m-a împins, şi eu am căzut drept pe poarta asta. Da eu spun domnul Năstase vă aşteaptă acolo. Da eu cândva pentru domnul Năstase ieşem şi la mitinguri, da amuia el, cu băieţii lui zdraveni. Eu nu am ce mânca, da el..."

Reprezentanţii companiei care efectuează lucrările au condamnat acţiunile lui Năstase.

"Dumnealui este jurist şi foarte bine ştie ce înseamnă proprietate privată. Şi care este dreptul la proprietate privată. Dar nu să intre barbar să atace muncitorul, care se află la locul lui de muncă, şi îşi câştige bani ca să-şi hrănească familia",  a spus reprezentantul comaniei de construcţie, Vitalie Verejan.

După ce a ieşit de pe şantier, proaspătul primar ales al Capitalei s-a luat la harţă şi cu câţiva consilieri municipali socialişti care au venit la fel să protesteze împotriva demolării cinematografului.

"Prezenţa intempestivă în acest moment al socialiştilor este o provocare. Iată care este rolul socialiştilor în viaţa noastră cotidiană, să facă circ, să facă spectacol, să facă mizerie, dezmăţ, să fie complice mafiei imobiliare", a spus  liderul PPDA, Andrei Năstase.

"- Dacă într-adevăr aţi fi dorit să opriţi lucrările. Trebuia vineri să veniţi cu o plângere la procuratură, nu să organizaţi astăzi acest circ. De 2-3 ani ne judecăm în privinţa anulării deciziei de demolare a acestei clădiri. Cum aţi devenit primar, au început lucările de demolare. ''

- Auzi tu... Potoleştete...
- Nu trebuie să vorbiţi cu mine aşa, domnule Năstase. Sunteţi populist."

La scurt timp, în urma unei dispoziţii emise de viceprimarul Capitalei Nistor Grozavu, oamenii legii au dispus sistatarea temporară a lucrărilor de demolare a clădirii. Juristul care reprezintă interesele proprietarului cinematografului Gaudeamus spune că va ataca decizia în instanţa de judecată.

Avocatul a depus şi o plângere la poliţie cu privire la acţiunile abuzive şi ilegale ale lui Andrei Năstase.

"Noi considerăm că a abuzat şi încălcat legea prin următoarele: a pătruns ilegal pe teritoriul proprietăţii private, cu deteriorarea gardului ilegal. De asemena a oprit şi stopat un muncitor în timpul procesului de muncă. Trei, nu s-a supus la cerinţele unui organ de stat, mă refer la poliţie. Şi patru nu este acuzaţia faţă de Andrei Năstase, este acuzaţiile faţă de grupul care a intrat, asta este cauzarea leziunilor corporale", a spus juristul Vitalie Enachi.

Primăria Chișinău a emis o autorizaţie pentru demolarea Cinematografului Gaudeamus, care este proprietate privată, încă în data de 19 august 2016. Lucrările de demolare a clădirii au demarat săptămâna trecută, la doi ani după emiterea documentului.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu