SCANDAL la Bălţi! Episcopul Marchel este acuzat că ar fi primit o "recompensă" din partea consilierilor PCRM

Embed:

Reconstrucţia Bisericii "Sfinţii Constantin şi Elena" din Bălţi a devenit motiv de discordie dintre Primăria oraşului şi unii consilieri municipali. Autorităţile locale au alocat 100 000 de lei pentru reparaţia lăcaşului sfânt, unde slujbele sunt oficiate de către episcopul Marchel. Consilierii din opoziţie consideră gestul drept o recompensă oferită episcopului pentru susţinerea conducerii comuniste a oraşului.

Decizia de a aloca banii din bugetul municipal a fost aprobată cu votul consilierilor comunişti, în urma unei cereri depuse de Episcopia Bălţi.

"Această decizie, aprobată de fracţiunea majoritară, este un bonus pentru episcopul de Bălţi, părintele Marchel, pentru că foarte des face politică în favoarea PCRM", a declarat consilierul PLDM Vlad Ghiţu.

Consilierii din opoziţie afirmă că Primăria mai bine ar aloca bani pentru reconstrucţia unor instituţii de învăţământ, care nu au fost reparate de ani buni. Printre acestea este şi grădiniţa numărul doi din Bălţi. Aici, la fiecare ploaie, apa curge prin tavanul clădirii, tencuiala cade de pe pereţi, iar duşumeaua şi ferestrele sunt putrede.

"Apa curge de pe acoperiş, din această cauză nu avem curent electric, ferestrele sunt putrede. Trebuie să le schimbăm neapărat pentru că din această cauză iarna în grădiniţă e frig. Ne-au spus că deocamdată nu sunt bani", susţine directoarea grădiniţei Nr. 2 din Bălţi, Valentina Vlasenco.

Unii locuitorii ai oraşului Bălţi consideră, de asemenea, că reparaţia bisericii nu era o prioritate.

"Nu demult au fost făcute lucrări de reparaţie, de câţiva ani la rând se lucrează şi soborul nu era în stare de dezastru. Primarul, dar şi consilierii pot discuta această întrebare şi să de-a ajutor din buzunarul propriu", susţine un barbat.

"Era mai bine dacă dădeau aceşti bani unei grădiniţe, unei familii numeroase sau bătrânilor săraci. Preoţii şi aşa umblă cu lanţuri de aur la gât", a opinat o femeie.

Episcopul de Bălţi nu a fost de găsit pentru a oferi comentarii. Nici responsabilii de la Primărie nu au dorit să discute despre această problemă.

În acest an, din bugetul local, au fost alocate peste nouă milioane de lei pentru reparaţia instituţiilor de învăţământ. Aceştia bani constituie doar jumătate din suma necesară. 

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu