Scandal în satul Dumbrava: Peste 500 de case au rămas de ieri, fără apă la robinet

Embed:
Scandal în satul Dumbrava, din comuna Truşeni. Peste 500 de case au rămas de ieri, fără apă la robinet, după ce indivizi necunoscuți au vandalizat pompa amplasată în Durleşti care asigură apa potabilă în satul Dumbrava. Plasa metalică ce îngrădea fântâna a fost smulsă, iar firele electrice de la pompa de apă au fost deteriorate. Mai mulţi localnici din Dumbrava au mers la Durleşti, să vadă ce s-a întâmplat.

Sătenii spun că terenul pe care se află pompa ar fi fost vândut recent, de autorităţile locale:
"Am avut discuţii cu proprietarii, ei s-au numit că sunt proprietarii locurilor adiacente. Persoanele acestea au spus: luaţi toate ţevile, că ele ne încurcă nouă să construim, să facem construcţii aici."
"Pe noi nu ne interesează cine-s. Dar să vină, să se apropie de noi să discutăm şi să ne lase în pace cu fântâna noastră."
Oamenii sunt gata să iasă la protest, dacă problema nu se va rezolva:
"Dacă se întâmplă că ei abuziv îşi permit aşa ceva, să ne întrerupă brusc apa. Noi facem proteste. Toată lumea o să blocăm traseul Poltava, fără niciun fel de remuşcare. Nu e posibil să fim trataţi în halul acesta."

Am încercat să discutăm cu primarul din Truşeni, care are în gestiune şi localitatea Dumbrava. În anticameră ne-au spus că acesta este plecat şi nu au oferit alte detalii. Între timp, oamenii legii au deschis în acest caz o anchetă pentru furtul a 40 de metri de plasă metalică din jurul pompei.

"În timpul sustragerii, au atins şi firele de la pompa, care aprovizionează comuna Truşeni cu apă potabilă. La faţa locului a fost solicitat şi un specialist pentru a lichida neajunsurile", a spus ofiţerul de presă, Natalia Stati. 

Pe marginea acestui caz a fost iniţiată o cauză penală. Conform legislaţie în vigoare, persoana care a provocat sistările de apă, riscă până la patru ani de închisoare sau amendă de până la 67.500 de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu