Scandal în România: O fetiţă a fost luată de mascaţi din braţele asistentului maternal

Embed:

Scandal de proporţii în România, unde o procedură de adopţie insuficient pregătită s-a transformat într-un fiasco. O fetiţă a fost luată de mascaţi din braţele asistentului maternal pentru a fi trimisă celor care au adoptat-o, o familie de români din Statele Unite.

Presa de peste Prut scrie că motivul pentru care ar fi fost adoptată este faptul că este compatibilă cu unul dintre viitorii fraţi vitregi, care ar avea nevoie de un rinichi. Imaginile din momentul în care copila este scoasă din casă au scandalizat mii de oameni.

Jurnaliştii scriu că micuţei i s-au făcut și teste de compatibilitate, iar abia apoi ar fi fost iniţiată procedura de adopţie, pentru care familia din Statele Unite ar fi plătit 30 de mii de dolari.

Acuzaţiile au fost formulate de asistenta maternală care avea în grijă fetiţa. Deputatul român Liviu Pleşoianu s-a arătat revoltat de acest caz şi a cerut oamenilor să acţioneze unitar pentru ca fetiţa să revină acasă. Eurodeputatul Rareş Bogdan a făcut apel la ministrul de Interne român să declanşeze o anchetă în acest caz.

Lasă un comentariu