Scandal în raionul Sângerei. Primarul din Coşcodeni este ACUZAT de localnici DETALII

Embed:

Scandal în satul Coşcodeni, raionul Sângerei. Oamenii acuză primarul localităţii că ar fi cheltuit banii alocaţi pentru construcţia apeductului şi reparaţia unui drum local în alte scopuri. Primarul a refuzat să comenteze acuzaţiile. Conducerea raionului a creat, însă, o comisie care va verifica cum au fost cheltuiţi banii.

Iată ce spun localnicii:

''Robinetul este în curte, dar nu este apă. Apă are doar cine a dorit primarul. Dumnealui udă cartofii, dar oamenii nu au apă în sat''.

''De cinci ori merg după apă cu acest butoi. Nu prea fac mâncare ca să nu cheltuiesc multă apă''.

Oamenii spun că primarul a promis că va repara şi un drum local:

''Au fost alocaţi în jur de 800 de mii de lei pentru a repara drumul acesta. Nici de gând nu au avut să se apuce de drum.''

''Şi-a făcut fundament la sere, patru sere mari, europene. Iată unde s-a dus piatra noastră,  cu ea urma să se repare drumurile.''

''Când se duc copii la şcoală până la jumătate sunt în noroi. Ne-au promis că o să-l facă şi nimic.''

Atât oamenii cât şi unii aleşi locali spun că au încercat să ceară socoteală primarului dar fără rezultat.

''Nu avem de la cine cere un document. Permanent nu este pe loc situaţia nu e de o zi", a menţionat Leonid Biciuc, consilier.

Primarul localităţii a refuzat să comenteze acuzaţiile sătenilor. O comisie a Consiliului raional urmează să stabilească dacă banii au fost cheltuiţi transparent.

''Un specialist de la Secţia construcţii, de la drumuri, de la ecologie, de la stări excepţionale va verifica tot. Comisia lucrează. Până la sfârşitul săptămânii va fi informaţia gata", a declarat şefa Secţiei finanţe din Consiliul Raional Sângerei, Maria Bordeniuc.

În comuna Coşcodeni locuiesc peste 2600 de oameni.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu