SCANDAL în raionul Râşcani. Oamenii, nemulţumiţi că s-au trezit cu stâna în mijlocul satului

Embed:

Cu stâna în mijlocul satului. Un adevărat scandal din cauza caprelor s-a iscat în localitatea Mălăieşti din raionul Râşcani. Oamenii sunt furioşi că din cauza animalelor crescute la câţiva paşi de casele lor trebuie să îndure un miros insuportabil şi au cerut de mai multe ori ajutorul autorităţilor. De cealaltă parte, proprietarul spune că nu-şi va muta stâna, pentru că terenul îi aparţine şi are toate actele în regulă. 

Oamenii din Mălăieşti spun că nu mai pot suportă mizeria lăsată în urmă de animale:

"Primăvara fătau căprele. Iezii periţi nu se duceau să-i ia, îi umpleau viermii şi era un miros groaznic".

"El aruncă în râpă toată murdăria şi apa asta se duce în Prut".

"Vaca după capră nu paşte, din urma lor mirose tare. Vin vitele flămânde şi însetate".

Proprietarii spun că au avut aprobarea primarului pentru a-şi desfăşura afacerea în sat.

"Noi ne-am deschis gospodărie ţărănească pentru micul fermier şi avem toate acetel în regulă. Avem act pe care l-am făcut care ne oferă dereptul să păşunăm pe o bucată de teren aici şi partea asta pe dea", a declarat Diana Bostan, proprietara stânei.

În acelaşi timp, reprezentnaţii Direcţiei pentru Siguranţa Alimentelor din Râşcani apun că proprietarii nu au actele în regulă.

"El trebuie să ne prezinte un pachet de documente, după care inspectorul vine la faţa locului şi, în cazul când toate normele sanitare sunt respectate, acordăm autorizaţia de funcţionare. Acestă persoană nu dispune de autorizaţie", a specificat şeful Direcţiei pentru Singuranţa Alimentelor Râşcani, Iurie Irimciuc.

Autorităţile locale sunt cele care ar trebui să rezolve problema.

"Lui i s-a anulat contractual de arendă a terenului, el nu are contract de arendă. Nu are cine rezolva problema. Să fi fost primar poate da, dar primar nu avem la noi a decedat fostul primar şi îndeplineşte funcţia secretara.Secretara nu prea este la curent cu toate", a precizat perceptorul fiscal din Primaria Gălăşeni, Rodica Ceban.

Secretara primăriei nu a fost de găsit pentru a comenta situaţia. Potrivit inspectorilor ecologici, dacă nu îşi va muta stâna, proprietarul riscă o amendă cuprinsă între 200 şi 400 de lei. Conform legii, aceasta trebuie amenajată la o distanţă de cel puţin 50 de metri de sat.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu