SCANDAL în Germania: Datele personale a mii de membri a unui partid politic, publicate pe Internet

Datele personale a peste 2.000 de participanți la congresul partidului populist Alternativa pentru Germania (AfD), care are loc în acest week-end la Stuttgart, au fost publicate în noaptea de sâmbătă spre duminică pe Internet, scrie agerpres.ro.

Unul dintre cei doi lideri ai AfD, Jorg Meuthen, a anunțat duminică dimineața reluarea dezbaterii, cerând guvernului german să arate "la fel de multă fermitate în privința site-urilor de extremă stânga cât a arătat în privința celor de extremă dreapta".

Publicată la ora 00:01 (22:01 GMT) de un utilizator necunoscut, lista, care conține peste 2.000 de nume, adrese, conturi de e-mail, numere de telefon și carduri de membri ai AfD, putea fi încă văzută duminică dimineața pe site-ul Indymedia.

Partidul populist Alternativa pentru Germania, care potrivit sondajelor a devenit a treia forță politică din Germania cu 12 până la 14% din intențiile de vot, este contestat din cauza derivelor sale de extremă dreapta, trecând de la o poziție anti-euro la una anti-refugiați, apoi la una islamofobă.

Sâmbătă, deschiderea celui de-al cincilea congres a fost perturbată de peste o mie de militanți de extremă stânga, care au încercat să blocheze accesul la locul reuniunii, la sud de Stuttgart.

Circa 500 dintre aceștia au fost reținuți câteva ore și trei polițiști au fost răniți ușor.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu