SCANDAL în curtea unui bloc vechi din Chişinău! O firmă vrea să construiască şapte etaje deasupra celor două existente

Embed:

Proteste în sectorul Râşcani al capitalei. Mai mulţi locatari ai unui bloc de peste 60 de ani, situat pe strada Dumitru Râşcanu, sunt revoltaţi de intenţia unei firme de construcţii de a înălţa încă şapte etaje deasupra celor două existente.

Oamenii sunt revoltaţi din cauza faptului că blocul în care locuiesc, dar şi cele din apropiere, ar putea să se deterioreze din cauza supraetajării.

Iată ce spun oamenii:

"Am văzut că la noi, când merge maşina, se cutremură casa, rezultă că dacă vor construi nouă etaje noi ne vom prăbuşi".

"Nu am auzit de nouă, e prima dată când aud. Aproape toate apartamentele au semnat dar nu e scris în contract câte etaje vor face".

"Aici o să fie un şantier de construcţii de undeva cinci ani de zile minimum, un bloc cu nouă etaje. În casa de cauză sunt locatari în vârstă care nici nu pot ieşi din casă".

Pretorul sectorului Râşcani a confirmat că urmează a fi construite şapte etaje deasupra blocului, dar nu a putut oferi alte detalii.

"La finalizarea construcţiei trebuie să fie parter şi încă opt etaje plus acoperişul.  Aceasta nu este o construcţie separată este o construcţie pe blocul respectiv", a declarat pretorul sectorului Râşcani al Capitalei Mihai Cârlig.

Potrivit experţilor, reconstruirea unui bloc, vechi de 67 de ani, pe acelaşi fundament este riscantă.

"Când e vorba de o construcţie cu o mansardă cum se fac la noi la blocurile cu cinci etaje poate să fie de ajuns pereţii şi fundaţiile existente dar când e vorba de câteva nivele asta e vorba de altceva, structrura importantă trebuie să fie alta nouă", a spus arhitectul Boris Gangal.

Reprezentanţii Primăriei au refuzat să comenteze cazul, motivând că cei care ar putea să ne ofere detalii sunt plecaţi din ţară.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu