Scandal imobiliar la Botanica: Un agent economic ridică ilegal un bloc cu şapte etaje

Embed:
Scandal imobiliar la Botanica. Un agent economic este acuzat că ar construi ilegal un bloc cu şapte etaje într-o zonă rezidenţială. Clădirea, care prevede şi amenajarea unei parcări subterane, se află la doar cinci metri de la câteva gospodări.

"Ei au început subterana, să sape chiar în hat, şi o început să se prăbuşească din partea noastră pământul", a spus locuitoarea Capitalei, Tamara Scirov.

Soţii Scirov locuiesc aici de aproape 60 de ani. Ei spun că au făcut demersuri pentru a opri construcţia dar fără succes.

"Ce putem face noi. Suntem doar doi bătrâni", a spus locuitorul Capitalei, Ilie Scirov.

Mai mult, după ce s-au plâns autorităţilor, soţii spun că au primit ameninţări.

"Ne-am trezit dimineaţa şi pe poartă era desenată porcăria asta. Altă zi ne-am trezit, aici era aninat o coroană, nu mare, aşa funerară", a spus locuitoarea Capitalei, Tamara Scirov.

Alţi vecini au preferat să evite camerele de luat vederi.Între timp, de pe şantier au venit câţiva bărbaţi, care au bruscat şi ameninţat echipa de filmare.

"Hai luaţi-o de aici. Nu aveţi dreptul să filmaţi aici, vă sun încă o dată. Eu răspund de obiectul acesta, şi nu aveţi dreptul să filmaţi".

"Nu aveţi dreptul să filmaţi. Stingeţi camera! Că de nu o să aveţi probleme. - Ne ameninţaţi? - Nu vă ameninţ".

Potrivit specialiştilor de la Pretura sectorului Botanica, agentul economic nu are autorizaţia necesară pentru construcţia blocului.

"Foarte multe ori am fost la faţa locului şi eu personal, şi Inspecţia de Stat în construcţie, şi Inspectoratul de Poliţie. Au informat lucrătorii şi cine erau acolo pe teritoriu, şi proprietarul a fost informat prin scrisori, că construcţia este ilegală şi să stopeze lurările de construcţie, ceea ce ei nu se conformează", a spus arhitectul Preturii sectorului Botanica, Ilie Casap.

Între timp, instanţa de judecată a emis deja o hotărâre prin care a dispus demolarea clădirii.

"Hotărârea a fost atacată la curtea de apel iar cea mai apropiată şedinţă a fost programată pe 27 octombrie".

Potrivit Inspecţiei de Stat în Construcţii, proprietarul, Valentin Cotelnic, a înstrăinat recent terenul. Contactat telefonic a spus că este ocupat şi că va reveni cu un apel.
loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu