SCANDAL ELECTORAL la Ialoveni. Afişele electorale ale Angelei Istrate, înlocuite cu cele ale PAS-PPDA: O lipsă de cultură şi de bun simţ

Embed:

Candidatul independent pentru funcţia de deputat pe circumscripţia uninominală cu numărul 22 din Ialoveni, Angela Istrate, se plânge că i-au fost distruse afişele electorale de pe un panou autorizat. Mai mult, Istrate, care este avocatul lui Gheorghe Petic, acuzat de viol şi inclus pe lista blocului PAS-PPDA, susţine că afişele i-au fost înlocuite cu cele în care e promovat blocul creat de binomul Sandu-Năstase.

"Îmi pare foarte mult rău că cei care pretind a fi democraţi, acei care pretind că respectă drepturile omului, procedează în felul respectiv. Consider că este o sfidare totală a candidaţilor independenţi. Este o lipsă de cultură generală şi lipsă totală de bun simţ", a menţionat Angela Istrate.

Nu este prima oară când Angela Istrate este atacată și intimidată. Recent, susţinătorii binomului PAS-PPDA au făcut presiuni asupra ei ca să-şi retragă candidatura în favoarea lui Liviu Vovc, desemnat de blocul Maiei Sandu și al lui Andrei Năstase. Atitudinea negativă față de candidații independenți e promovată chiar de liderul PPDA.

Andrei Năstase a declarat că nu e loc pentru candidații independenți la aceste alegeri, deoarece aceștia nu sunt onești și fac jocuri politice. Am vrut să aflăm punctul de vedere al liderilor blocului PAS-PPDA faţă de acest incident, dar nici Andrei Năstase, nici Maia Sandu nu ne-au răspuns la telefon.

Liviu Vovc, care concurează pe aceeaşi circumscripție cu Angela Istrate, este acuzat că îşi face campanie electorală prin intermediul unor membri ai consiliului de circumscripţie. Deşi funcţia îi interzice, Victoria Butuc-Guranda a mers să împartă afişe electorale prin satele din raionul Ialoveni alături de susţinătorii lui Vovc.

Ea a lăsat să se înţeleagă faptul că a renunţat la calitatea de membru al consiliului de circumscripţie Ialoveni, însă la Comisia Electorală Centrală nu a ajuns nicio cerere în acest sens.

Pe aceeaşi temă