Scandal de proporţii la Vatican! Episcopul de Salerno, arestat în cadrul unei anchete de fraudă şi corupţie

Embed:

Un nou scandal la Vatican. Episcopul de Salerno a fost arestat în cadrul unei anchete privind activitatea Băncii Vaticanului. Prelatul a fost demis cu două săptămâni în urmă, fiind suspectat de fraudă şi corupţie.

Nunzio Scarano, episcop de Salerno, din sudul Italiei este acuzat că ar fi retras din conturile Băncii Vaticanului 600.000 de euro. Banii ajungeau la nişte priteni, care îi eliberau în schimb cecuri false, pe care preluatul le folosea, ulterior, pentru a plăti un credit ipotecar. Scarano mai este acuzat că ar fi încercat să-şi ajute prietenii să aducă 20 de milioane de euro din Elveţia în Italia, la bordul unui avion.

În acest caz au mai fost arestaţi un membru al serviciilor secrete italiene şi un broker. Reţinerile vin la puţin timp după ce Papa Francisc a creat o comisie specială pentru verificarea activităţii Băncii Vaticanului.

Anterior, un fost preot italian a dezvăluit că, în câteva biserici de la periferia Romei, mai mulţi copii, printre care şi români, au fost abuzaţi sexual de nouă preoţi. Pentru fiecare raport sexual, copiii ar fi primit între 150 şi 500 de euro. Clericul susţine că la Vatican există o reţea organizată de pedofilie.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu