Scandal de proporţii în sistemul medical din România. O pacientă a murit după ce a luat foc pe masa de operaţie

Embed:
Scandal de proporţii în sistemul medical din România. O pacientă internată la Spitalul Floreasca din Bucureşti a murit aseară după ce săptămâna trecută a luat foc pe masa de operaţie. Incendiul a izbucnit în timpul intervenţiei chirurgicale şi a fost provocat de medicii care au folosit un electrobisturiu şi un dezinfectat cu o concentraţie ridicată de alcool. Asta deşi, procedurile interziceau folosirea dezinfectanţilor pe bază de alcool.

"- Cine trebuia să ştie că acel electrobisturiu nu se foloseşte cu acel dezinfectant?
- Evident, cei care îl folosesc. Nu putem vorbi de vină din poziţia în care suntem în acest moment.
- Dar despre ce vorbim?
- Vorbim despre fapte, despre interpretarea lor, despre înţelegerea fenomenului", a spus Horațiu Moldovan, Secretarul de stat al Ministerul Sănătății.

"Au fost solicitate primele declaraţii ale personalului implicat în incident şi au fost păstrate materialele care au legătură cu incidentul", a spus medic de urgenţă Spitalul Floreasca, Corina Simion.
 
Femeia care şi-a pierdut viaţa suferea de cancer la pancreas, iar în 22 decembrie fusese operată pentru a doua oară. În urma incendiului, victima s-a ales cu arsuri de gradul 2 pe aproape jumătate din corp. Intervenţia a fost coordonată de şeful secţiei chirurgie a Spitalului Floreasca, Mircea Beuran, care a şi semnat protocolul operator. El că nu se afla în sala de operaţie în momentul declanşării incendiului.

"În clipa în care ei erau în cealaltă sală, am apărut şi eu, continuând operaţia pentru că echipa era destul de şocată. Trecuse prin evenimentul acesta, nu au mai avut un astfel de eveniment", a spus şeful secţiei chirurgie spitalul Floreasca, Mircea Beuran.

Ministerul Sănătăţii, Direcţia de Sănătate Publică, Poliţia şi Colegiul Medicilor au deschis anchete în acest caz.
loading...

Lasă un comentariu