Scandal de DOPAJ! O atletă din Moldova, suspendată pentru că ar fi folosit substanţe interzise

Embed:

Şoc în sportul moldovenesc! Cea mai bună atletă din ţara noastră, Zalina Marghiev, care evoluează la proba aruncarea ciocanului, a fost depistată pozitiv în urma unui control antidoping efectuat în 2009. Oficialii federaţiei Moldoveneşti de Atletism, nu ştiu nimic despre acest caz, chiar dacă decizia a fost luată de forul mondial încă din iulie.

Cea mai bună atletă din Moldova a fost suspendată de Federaţia Internaţională de Atletism pe o perioadă de doi ani pentru utilizarea substanţelor interzise, printre care şi stanazolol, un agent puternic anabolic, arzător de grăsimi, la administrarea căruia se intensifica procesul de creştere al ţesutului muscular şi se măreşte puterea şi rezistenta. Aceasta a fost prinsă dopată la un control efectuat pe 20 august 2009. Potrivit site-ului oficial al forului, sportiva a fost sancţionată încă de la sfârşitul lunii iulie, iar perioada de suspendare va expira pe 23 iulie 2015.

Chiar dacă Marghiev a fost suspendată cu aproape trei luni în urmă, iar informaţia a apărut şi pe site-ul Federaţiei Internaţionale pe patru octombrie, oficialii Federaţiei Moldoveneşti de Atletism au declarat că ei nu cunosc nimic despre faptul că atleta ar fi suspendată.

"Nu am nimic, până ce. Cum primesc ceva, momental, pe site-ul Federaţiei fac anunţ. (...) Când vom avea ceva oficial de la WADA, vom face declaraţii", a anunţat secretarul general al Federaţie Moldoveneşti de atletism, Constantin Negură.

Însă, la sfârşitul lunii iulie, preşedintele forului naţional, Anatol Bălan, a făcut anunţul surprinzător că Zalina Marghiev nu va participa la Mondialul de la Moscova, din luna august, invocând drept motiv că aceasta s-ar fi accidentat.

"Zalina trei zile în urmă s-a întors din cantonament care a avut loc în Cehia. O traumă şi nu este real că va participa la acest campionat", a declarat preşedintele Federaţiei de Atletism, Anatol Balan.

Atleta moldoveancă nu a mai participat la nicio competiţie oficială după Universiada de la Kazan, de la începutul lunii iulie. Zalina Marghiev are 25 ani şi a câştigat în cariera sa o medalie de aur şi una de bronz la Universiadele mondiale şi a participat de două ori la Jocurile Olimpice.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu