Scandal de amploare în SUA: Doi oameni de afaceri sunt acuzaţi că au dat declaraţii false anchetatorilor FBI

Embed:

Scandal de amploare în Statele Unite. Bijan Rafiekian, partenerul de afaceri al lui Michael Flynn, fostului consilier pe probleme de securitate al preşedintelui Donald Trump, şi  omul de afaceri turc, Ekim Alpetkin sunt judecaţi în Virginia. Ei sunt acuzaţi că au dat declaraţii false anchetatorilor FBI într-un dosar privind acţiunile guvernului turc de discreditare a  clericului Fethullah Gulen. 

Examinarea dosarului a început luna trecută, însă avocaţii lui Rafiekian au cerut amânarea procesului pentru septembrie. Numele fostului consilier al lui Trump în probleme de securitate, Michael Flynn, figurează şi într-o nouă investigaţie publicată de portalul zeppelin.md.

Printre partenerii acestuia se numără şi Dmitri zis şi David Zaikin, figurant în scandalul legat de implicarea serviciilor rusești în alegerile prezidențiale din SUA din 2016.

Din investigaţia zeppelin reiese că Zaikin a colaborat şi cu Veaceslav Platon, autorul schemelor de spălare de bani - Laundromatul rusesc şi Miliardomatul moldovenesc.

Mai exact, lobbystul Zaikin a fost plătit de Platon cu peste 60 de mii de dolari pentru a-i oferi consultanţă liderului PAS, Maia Sandu, în perioada alegerilor prezidenţiale din 2016. 

Lasă un comentariu