SCANDAL de amploare în Brazilia: Carne alterată, procesată cu substanțe periculoase, pe rafturile magazinelor

Embed:

Un scandal alimentar de amploare zguduie Brazilia. Timp de ani de zile cantități imense de carne alterată procesată cu substanțe periculoase ar fi ajuns pe rafturile magazinelor. Mai mult, produsul ar fi fost exportat și în alte țări din UE, SUA și China. 

Operațiunea "Carne alterată" a fost desfășurată în peste 200 de locații ale Braziliei, unde au fost efectuate percheziții. Companiile sunt acuzate că au comercializat carne putredă și că ar fi folosit chimicale cu risc cancerigen pentru procesarea carnii.

Cumpărătorii și-au pierdut încrederea.

”Am găsit produse cu termenul de valabilitate expirat, care au fost reambalate. Le-am spus lucrătorilor magazinului să le ia de pe rafturi".

"M-am dus să cumpăr carne și îmi era frică să o iau, chiar dacă era produsă de o companie renumită. Nu mirosea bine. Acum mă tem să mai consum carne".

Autoritățile nu au anunțat deocamdată în ce țări a ajuns carnea stricată, iar șeful statului, Michel Temer, încearcă să tempereze situația, pentru a evita un embargou asupra cărnii braziliene:

"Avem 4.850 de fabrici de carne în Brazilia şi numai la 21 dintre ele s-au găsit nereguli".

Potrivit presei internaționale, în scandalul alimentar sunt implicate nume importante din industria cărnii din Brazilia, dar și responsabili ai statului și inspectori care, ar fi fost mituiți. Până acum 30 de oficiali guvernamentali au fost arestați. Brazilia câștigă în fiecare an peste 14 miliarde de dolari din comercializarea cărnii, fiind cel mai mare exportator din lume.

China, UE, Coreea de Sud, Hong Kong și Chile au anunțat că au suspendat temporar importul produselor din carne din această țară. Potrivit Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor, în Moldova nu este importată carne din Brazilia.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu