SCANDAL cu un primar de-al lui Usatîi! Edilul din satul Racovăț, condamnat că organizează licitații pe ascuns

Embed:

Primar condamnat care organizează licitaţii pe ascuns. Este vorba despre edilul din satul Racovăţ, raionul Soroca, despre care consilierii locali spun că a tăinuit desfăşurarea unei licitaţii pentru vânzarea unui lot de teren public, iar cererile au fost primite selectiv. Aleşii sunt nemulţumiţi că primarul îşi exercită atribuţiile chiar dacă a este condamnat pentru fals în acte şi abuz în serviciu. Mihail Mitrofan, care este din partea partidului lui Renato Usatîi, respinge acuzaţiile.

Consilierii din sat spun că licitaţia de vânzare a lotului agricol de cinci hectare a fost organizată pe ascuns.

"S-au primit documentele numai noaptea şi s-a dat ascuns la toţi codurile bancare ca să fie achitată suma pentru a participa la licitaţie", a spus consilierul satului Racovăţ, Mihail Cibotari.

"Iaca noi am fost vreo patru persoane vinerea am stat toată ziua, secretara consiliului a spus ca i-a interzis categoric să nu primească nicio cerere, tot pachetul de documente e la dânsu în seif" a spus un alt consilier, Mihail Andrieș. 

Consilierii sunt nemulţumiţi şi de faptul că Mihail Mitrofan continuă să ocupe fotoliu de primar deşi a fost condamnat la doi ani de închisoare, cu suspendare, pentru abuz de serviciu şi fals în acte.

La fel, el a fost privat de dreptul de a ocupa funcţii publice. Edilul este acuzat că în 2012 a falsificat un proces-verbal cu privire la rezultatele unei licitaţii, iar prin urmare un teren public de 20 de hectare a fost înstrăinat nepotului său.

"Ultima instanţă definitivă hotărăşte. Da am atacat şi la Bălţi, şi după Bălţi merge Chişinău, şi după Chişinău merge CEDO", a spus primarul satului Racovăț, Mihail Mitrofan. 

Acum câteva luni, primarul satului Racovăţ a fost prins în stare de ebrietate la volan.

În acest caz, poliţiştii au pornit o cauză penală.

La mijlocul lunii iulie, un alt primar din cadrul formaţiunii "Partidul Nostru" a fost reţinut de procurorii anticorupţie, fiind suspectat că a furat mai multe bunuri din ajutoarele umanitare acordate sinistraţilor din oraşul Şoldăneşti.

Ulterior, Ion Cuculescu a fost eliberat pentru a fi cercetat sub control judiciar.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu