SCANDAL CU IZ DE ÎNȘELĂCIUNE. Eurodeputatul Elmar Brok lua bani de la cei care vizitau Parlamentul European

Europarlamentarul german Elmar Brok se află în centrul unui scandal de înșelăciune. El e acuzat că ar fi cerut câte 150 de euro celor care îl vizitau la Parlamentul European. Asta deși legislativul UE decontează cheltuielile cabinetului deputaţilor europeni. Cazul a fost descoperit de jurnaliștii de la Politico.

Potrivit portalului de știri, Brok ar fi câștigat aproximativ 18 mii de euro în urma vizitelor a patru grupuri în perioada 2016-2017.

Un purtător de cuvânt al Parlamentului European a declarat că niciun grup care vizitează vreun eurodeputat la Strasbourg sau la Bruxelles nu trebuie să plătească vreo taxă deoarece legislativul UE alocă finanțe pentru astfel de evenimente.

Brok a declarat însă că fondurile sunt insuficiente pentru costurile de călătorie și cazare şi că e nevoie de contribuția vizitatorilor. Totuși, Politico a obținut copiile listelor de cheltuieli ale grupurilor care l-au vizitat pe Brok, iar sumele primite de cabinetul parlamentar de la Parlamentul European și taxa de 150 de euro de persoană depăşesc cheltuielile. Nu există nicio dovadă că vizitatorii și-au primit banii înapoi, iar Brok a refuzat să spună ce a făcut cu banii.

Anterior, eurodeputatul german, considerat de mulți cel mai influent membru al legislativului UE, a mai fost implicat într-un scandal după ce s-a aflat că, în paralel cu funcția sa la Parlamentul European, el mai ocupa o poziție în cadrul gigantului media german Bertelsman. El era remunarat cu 5000 de euro lunar, bani pe care nu-i includea în declarația de avere.

Elmar Brok a anunțat că acesta va fi ultimul său mandat, după aproape 40 de ani ca eurodeputat. Uniunea Creştin-Democrată, din care face parte, nu l-a mai inclus pe lista candidaţilor pentru încă un mandat.

Anterior, presa europeană scria că Brok face parte și din conducerea unei organizații europene care finanțează mai multe ONG-uri și instituții media din Moldova, susținătoare ale binomului PAS-PPDA.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu