SCANDAL CU GHIMPI LA COLONIŢA. Rudele liderului PL, acuzate că au însuşit ilegal teren

Embed:

Câţiva consilieri din Coloniţa, unii dintre ei rude ale liderului PL, Mihai Ghimpu, vor să acapareze ilegal cinci hectare de teren.

Acuzațiile au fost lansate de primarul din localitate, Angela Zaporojan, în cadrul unei conferințe de presă. Evenimentul s-a transformat într-un adevărat scandal, după ce consilierii vizați au dat buzna în sala plină cu jurnalişti.

"Noi o să le spunem și o să le spuneți și voi. Exact, dar de aici nu mă ridicați nici cu buldozerul. Veniți dumneavoastră și vorbiți, ne așezăm în sală - Nu."

Angela Zaporojan spune că familia Ghimpu a privatizat cinci hectare de pământ, pentru care ar fi trebuit să plătească administrației locale aproximativ două milioane de lei.

"După ce au trecut trei ani de zile, prin decizia consiliului noi am văzut că ei nici nu achită, nici nu îl folosesc. Noi punem în discuții la consiliu și nouă consilieri înțeleg lucrurile și votează pentru ca să micșorăm suprafața", a spus primarul satului Coloniţa, Angela Zaporojan.

Mai mult, primarul susţine că acum este purtată prin instanțe de rudele lui Ghimpu.

"Sunt învinuită că nu vreau să semnez un contract de cinci hectare de pământ care vor să-l acapareze clanul Ghimpu. Obiectului nu i se cuvine cinci hectare cum vor să pună mâna ei și mă impun să semnez, dar 1,8 ha", a spus primarul satului Coloniţa, Angela Zaporojan.

Consilierii vizați resping acuzațiile și spun că primarul ar avea, de fapt, interese ascunse.

"Dumneata ai făcut o ședință a consiliului extraordinară, ai convocat consilierii, să-i induci în eroare și să micșorezi suprafața de la cinci hectare la 1,8. Această decizie emisă abuziv", a spus consilierul local, satul Colonița, Viorel Ghimpu.

Consilierii Viorel și Dumitru Ghimpu sunt rude apropiate ale liderului PL, Mihai Ghimpu.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu