SCANDAL cu biletele gratuite de odihnă în tabere. "Se dau celor orfani, dar şi copiilor directorilor" (VIDEO)

Embed:

Procesul de repartizare a biletelor de odihnă pentru copii de către sindicate nu este tocmai transparent. Declaraţia îi aparţine ministrului Muncii, Valentina Buliga. Oficialul consideră că mecanismul de eliberare a biletelor gratuite de odihnă, care prevede că aproape jumătate din acestea revin Confederaţiei Sindicatelor, trebuie modificat.

"Este o problemă pe care aţi sesizat-o şi voi şi noi şi trebuie să găsim o soluţie adecvată. Noi ne gândim la un nou mecanism de procurare a foilor de odihnă pentru copii cu noi mecanisme, cu noi instrumente de corectitudine şi verificare", a spus Valentina Buliga.

În unele localităţi, oamenii nu au văzut bilete de odihnă de la sindicate cu anii.

"La sindicatele din Moldova în genere nu există transparenţă. Eu, ca primar, nu am auzit ca să se distribuie bilete pe ramură, în sănătate, în învăţământ", susţine primarul satului Budeşti, Nina Costiuc.

Reprezentanţii sindicatelor au recunoscut că există lacune în procesul de repartizare a biletelor de odihnă.

"Se repartizează copiilor orfani şi celor din familii vulnerabile. Se mai întâmplă că nimeresc şi alţii. Probabil mai există cazuri, dacă se vorbeşte, că ajung şi copiii directorilor", a declarat vicepreşedintele Confederaţiei Sindicatelor, Mihai Hâncu.

Guvernul a repartizat anul acesta 15 mii de bilete gratuite de odihnă. Şapte mii au ajuns la sindicate. Cheltuielile pentru cele 15 mii de bilete ajung la 20 de milioane de lei.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu