Scandal! Angajaţii spitalului nr.4 din Chişinău nu-i permit directorului să intre în instituţie VIDEO

Embed:

(UPDATE 08:31) Viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcan: "Şefa direcţiei Sănătate a Capitalei, Luminiţa Suveică, merge către acest spital şi vor fi prezentate informaţiile necesare la Ministerul Sănătăţii, unde vor fi luate deciziile care se impun. Discuţiile cu referire la această instituţie sunt duse de mai demult. Pentru ca acest spital să fie funcţional aşa cum prevăd standardele naţionale şi cele europene şi să fie renovat avem nevoie de sume impunătoare".

(UPDATE 08:27) Viceministrul Sănătăţii, Gheorghe Ţurcan: "Acest spital este fondat de municipalitate. Toate acţiunile vor fi discutate în Consiliul Municipal. Necesităţile instituţiei vor fi discutate în cadrul direcţiei municipale. Cu părere de rău, instituţia este într-o stare deplorabilă, investiţii nu au fost făcute de 20 de ani. Spitalul nu poate fi utilizat pentru operaţii şi nici nu poate fi adus echipament modern în această instituţie".

(UPDATE 08:11) Angajaţii spitalului protestează faţă de modul în care este condusă instituţia. Aceştia susţin că directoarea spitalului nu face adunări şi ia de una singură deciziile. De asemenea, angajaţii spun că directoarea a demis mai mulţi medici şi nu contribuie la renovarea clădirii spitalului, iar la începutul lui decembrie instituţia nu va putea trece acreditarea care urmează să aibă loc. Protestatarii susţin că directoarea instituţiei ar urmări ca spitalul să fie închis.

"Cerem demisia directoarei!", au strigat angajaţii.

"Se face intenţionat scandal, ca apoi instituţia să îşi stopeze activitatea. Pot demonstra prin documente că am totul în ordine, iar contabila urmează să fie demisă pentru că are la activ mai multe mustrări şi avertizări", spune în replică directoarea spitalului, Nina Doni.

(08:05) Medici de la spitalul nr.4 din Chişinău nu permit directorului accesul în instituţie. Protestatarii acuză directorul că ar urmări închiderea spitalului.

Ministerul Sănătăţii nu a comentat, deocamdată, situaţia creată.

Anual, la acest spital sunt tratate în jur de două mii de persoane.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu