SCĂDERE DRAMATICĂ a numărului de turişti moldoveni în România. Experţii dau vina pe crize

Embed:

Federația de Promovare a Turismului din Moldova (FPTM) și Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din Romania (FAPT) - organizații Partenere oficial prin Alianța semnată la 12 noiembrie 2015 - anunță scaderea cu 25-30% a numărului de turiști moldoveni care s-au aflat în vacanță în destinațiile din Romania pentru petrecerea sarbatorilor de rit vechi.

"Estimăm prezența a cca 11.000 - 12.000 turiști moldoveni în stațiunile montane din Romania în intervalul 1 decembrie – 10 ianuarie 2015", spun organizaţiile într-un comunicat de presă comun.

Topul preferintelor turistilor moldoveni situează stațiunile românești: Poiana Brașov, Predeal, Sinaia pe primele trei pozitii, imediat după acestea însă urmează destinații ca Bansko (Bulgaria), Viena (Austria), Cortina D’Ampezzo (Italia), și se constată revenirea cererii către Bucovel (Ucraina), datorită prețurilor scazute și ofertelor promovate în Republica Moldova.

Cauzele acestei scăderi consistente cu privire la vacanțele în Romania sunt legate de accentuarea crizei politice și economice din Moldova, care a redus cererea de vacanțe pentru moldoveni, de liberalizarea circulatiei turistice pentru cetățenii moldoveni, care pot calatori în U.E. fară viză, ceea ce i-a determinat să aleagă și alte destinatii europene, în afară de Romania, dar mai ales de absența promovarii României ca destinație în Moldova.

Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu