Scade populaţia ţării: În 2012, mai puţini cu 68 de mii decât în 2004

Embed:

Numărul populaţiei în Republica Moldova este în scădere. Cel puţin, asta arată datele preliminare ale Biroului Naţional de Statistică. Populaţia ţării a ajuns, în 2012, la puţin peste trei milioane şi jumătate de oameni, ceea ce constituie cu 68 de mii mai puţin decât în 2004.

Din 2004 şi până în prezent, populaţia ţării a scăzut constant cu aproximativ 9.000 anual. Astfel, în ultimii opt ani, cel mai mult a scăzut numărul populaţiei din raioanele Drochia, unde locuiesc aproape 90 de mii de oameni, Hânceşti, unde sunt peste 121 de mii de oameni şi Orhei, cu o populaţie de aproape 126 de mii de oameni. În fiecare dintre aceste raioane populaţia a scăzut în medie cu 5.000.

Totodată, în unele raioane, cum ar fi Străşeni, Criuleni şi Ocniţa, numărul populaţiei a rămas aproape neschimbat, iar în municipiul Bălţi locuiesc, la fel ca şi acum opt ani, aproape 150 de mii de oameni.

Dacă în unele raioane numărul populaţiei s-a redus, în altele s-a majorat. Cea mai mare creştere este înregistrată în municipiul Chişinău, unde locuiesc cu 15 mii de oameni mai mult decât acum 8 ani. În acest răstimp şi numărul locuitorilor din raionul Ialoveni s-a mărit cu 5 mii, iar în Găgăuzia - cu 2 mii.

Potrivit unui studiu realizat de IDIS "Viitorul", în următorii ani, numărul populaţiei va continua să descrească, însă ritmul reducerii va fi mai mic decât până acum.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu