SBU a percheziţionat birourile RT TV şi Ria Novosti, un jurnalist arestat. REACŢIA Moscovei

Serviciul de Securitate al Ucrainei (SBU) a anunţat marţi că a percheziţionat birourile a instituţii de presă ruse, RT TV şi agenţia de ştiri Ria Novosti. Un jurnalist a fost arestat, provocând furia Kremlinului.

"Percheziţiile continuă la Ria Novosti şi alte instituţii de presă", între care canalul de televiziune RT (fostă Russia Today), "interzisă în Ucraina", a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al SBU Olena Guitlianska.

Un ziarist ucrainean, Kirilo Vişinski, a fost arestat dimineaţă în apropierea casei sale pentru "activităţi anti-ucrainene", a spus Olena Guitlianska.

"Forţele de securitate au stabilit" că aceste instituţii media "au fost folosite de ţările agresoare (Rusia, n.r), în războiul hibrid împotriva Ucrainei", a scris purtătorul de cuvânt al SBU pe pagina sa de Facebook.

Potrivit SBU, birourile Ria Novosti şi RT se află în aceeaşi clădire din centrul Kievului.

"Acestea sunt acţiuni absolut revoltătorare şi scandaloase", a declarat la un briefing de presă purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, cerând un "răspuns sever şi fără compromisuri", din partea organizaţiilor internaţionale şi avertizâmd cu "măsuri reciproce".

Biroul Ria Novosti în Ucraina are aproximativ 15 jurnalişti, din care o parte s-ar ocupa cu transmiterea de informaţii la sediul central din Moscova, iar o altă parte, conduşi de Vişinski, lucrează pentru site-ul rian.com.ua destinat publicului ucrainean.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu