Satul Mileştii Mici s-a înfrățit cu oraşul Târgu Ocna. Ce beneficii oferă acordul semnat

Embed:

Economia satelor Moldovei poate creşte inclusiv prin dezvoltarea turismului şi a schimbului de experienţă dintre ţări. De acest lucru s-au convins autorităţile locale din Mileştii Mici, care au semnat un acord de înfrăţire cu oraşul Târgu Ocna din România. Evenimentul a avut loc la vinăria din Mileştii Mici în prezenţa mia multor oficiali şi antreprenori.

"Mileştii Mici este bogat în domeniul vinificaţiei şi turismului aşa şi la dânşii având munţii şi salinele de la Târgul Ocna asta şi ne-a unit. Paşii pe viitor urmăresc şi compartimentul economic",a spus Primarul de Mileştii Mici, Lilian Caraman. 

"Dorim să facem schimb interculturale: au venit 20 de copii de la Târgul-Ocna în Moldova au stat la colegii lor. Este un schimb interesant. La fel vrem să dezvoltăm relaţiile administrative. Noi am fost la fel în sistemul comunist şi înţelegem foarte bine această trecere", a spus primarul oraşului Târgul Ocna, Ștefan Șilochii.

Târgu Ocna mai este înfrăţit şi cu oraşele Cricova, Edineţ şi Ceadîr-Lunga. Iar Mileştii Mici a mai semnat un astfel de acord cu oraşul Slănic Moldova din România.

"Sunt discuţii referitor la nişte proiecte de poduri care vor fi în perioada următoare, pentru a nu fi nevoiţi să înconjurăm sute de kilometri de a ajunge unii la ceilalţi", a spus ministrul român al Relaţiilor cu Parlamentul, Viorel Ilie. 

Pentru oaspeţi a fost organizat un prin galeriile subterane de la Mileştii Mici, iar afară oamenii se distrau de Ziua Vinului.

"Noi am venit cu prietenii de la Moscova prima dată în Moldova la Ziua Vinului"

Vizitatorii au degustat vinuri şi au putut lua lecţii de la somelieri în cadrul masterclasurilor.

"Am fost plăcut surprinsă să aflu că vinurile moldoveneşti sunt la fel de gustoase ca cele franţuzeşti."

Oaspeţii s-au putut distra pe cinste la sărbătoare. Unii au încercat pentru prima dată arta olăritului.

"Aş vrea să-mi iasă un vas pentru smântână, dar vedem ce-mi va reuşi deja. "

"Oaspeţii vinăriei au ocazia singuri să încerce cum se face vinul la ţară! Zdrobitul la teasc i-a atras în primul rând pe turiştii străini, dar şi pe copii."

"De unde e mai greu încoa! haideţi uşor! waaaa!! Doamnă bun!"

Înspre seară se va da un concert, la care vor evolua Zinaida Julea, Ion Paladi şi alţi interpreţi.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu