Satul Leordoaia a găzduit Tabăra de Vară de Jocuri Intelectuale. Ce activități au desfășurat cei 51 de tineri

Cea de-a 11 ediție a taberei de Vară de Jocuri Intelectuale organizată de Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale a reunit 51 de tineri cu vârsta între 15 și 20 de ani din municipiul Chișinău, Bălți, Transnistria, UTA Găgăuzia, 12 raioane ale țării și România.

Tabăra a avut loc în perioada 2-9 iulie, cu suportul Ministerului Tineretului și Sportului, la baza de odihnă Festival din satul Leordoaia, Călărași.

Programul taberei a fost foarte variat, incluzând activități instructiv-distractive precum jocuri de echipă, concursuri individuale, competiții de tipul: Ce? Unde? Când?, Trivia Quiz, Braing Ring, Erudit Cvartet și altele. Organizatorii le-au testat participanților logica, cultura generală, capacitatea de deducție, spiritul ingineresc, înclinațiile artistice, spiritul de improvizație, performanțele sportive.

Tinerii și-au dezvoltat abilitățile de lucru în echipă, activitățile fiind destinate de obicei grupurilor de 5-6 persoane. Totodată, aceștia au avut parte și de două ateliere: unul în care au învățat despre tipurile de jucători și rolurile acestora în echipă și un al doilea în care au aflat despre gândirea laterală și cum să își dezvolte memoria.

Totodată, serile au fost ocupate de activități distractive precum Miss și Mister tabără, TVC sau campionatul de jocuri de societate. În ultima seara participanții s-au reunit în jurul unui rug, fredonând acorduri de chitară.

Prin intermediul acestei tabere Clubul Moldovenesc de Jocuri Intelectuale își propune să popularizeze jocurile intelectuale și să prezinte tinerilor alternative pentru petrecerea timpului liber, precum și să deschidă ușa spre noi hobby-uri.

Mai multe informații despre activitățile taberei și despre jocuri intelectuale în genere pot fi aflate accesând pagina de facebook a Clubului Moldovenesc de Jocuri Intelectuale, site-ul www.cuc.md.

loading...
Pe aceeaşi temă

Lasă un comentariu